Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linecké třené pro Veroniku Hroznou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Dajda Dajda

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 672 kJ /
2 790 kcal
Bílkoviny38,78 g
Tuky135,79 g
Vláknina8,26 g
Cholesterol 642 mg
Sodík 109 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy349,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo utřeme do pěny s cukrem a postupně vmícháme další suroviny. Těsto protlačíme strojkem nebo stříkáme na plech kratší kousky. Zprudka upečeme. Zchladlé potřeme džemem a slepíme vždy dva kousky k sobě. Konce namáčíme v čokoládové polevě.

Zveřejněno 13. 1. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Linecké třené pro Veroniku Hroznou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oLPY

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Linecké třené pro Veroniku Hroznou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oLPY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Veronika.Hrozna: To mě těší, že jsem starým receptem, který jsem už léta nedělala, udělala někomu radost! :-K

Dajda: Jen se to rozplývá v puse!<3 Už jsem snědla 4 kousky, slíbila jsem i dceři.... ale nevím, jestli na ni zbyde!

Veronika.Hrozna: :yes:

Dajda: Teď jsem dopekla, ochutnala a jsou velmi křehké a chutné. Fotečku pošlu zítra. Musím dát ještě polevu. ;-)

Veronika.Hrozna: To bude fajn! :-K

Dajda: Stejně musím všechny zásoby, nakoupené ve Vánočním tentonoc,;-( nějak spotřebovat v rozumném termínu! Takže jistě upeču a přidám fotku. :-D

Veronika.Hrozna: To si rozhodně nemyslím, jen jsem chtěla přispět svou troškou do mlýna, abys měla z čeho vybírat. Já ani jedno cukroví v poslední době nedělala.

Co si však rozhodně myslím je to, že zrovna rybízová zavařenina se v obchodě moc kvalitní koupit nedá. Občas si vyrobím skleničku podle receptu starých cukrářů: rybízová šťáva se smíchá s cukrem a po troškách se nechá rychle za stálého míchání projít varem a chvilku se povaří. Jednotlivé várky se lijí postupně do skleničky. Výsledek má krásnou červenou barvu a intenzívní rybízovou chuť. Já však používám rybízovou zavařeninu spíše do omáček s červeným vínem než na cukroví. ;-)

Dajda: No, jo a myslíš, že to je, to správné těsto? Za vyzkoušení nic nedám, uvidíme. Ono totiž v tom těstě z cukrárny nebylo určitě máslo, ale něco jiné a mělo to specifickou chuť, možná tou marmoškou, čím to bylo slepeno. Nějaký trik v tom byl, ale bylo to moc dobré. Minule jsme tady rozebrali Šodó chlebíček a teď jsem si vzpomněla i na ten rohlíček s marmoškou, to byl takový druhý kousek, který jsem měla ráda. Pak Jadran dort a také grilážové, čokoládové trubičky se šlehačkou.<3 Kde seženeu nějaký super rybízový džem, mám doma vyčištěno po Vánocích dočista. Mám jen od Hamé, zásobu volně prodejných jedů a prekurzorů!

Veronika.Hrozna: Veroniko, teď je na Tobě přidat fotku. :-D

Suroviny:
máslo, mouka hladká, vejce, cukr moučkový, pudink vanilkový, prášek do pečiva, džem, poleva čokoládová

Přidat fotografie receptu