Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řeřichová pomazánka

Řeřicha je poměrně rychle rostoucí bylina, kterou můžeme snadno pěstovat i doma za oknem. Je bohatá na vitamíny a zejména na jaře používána pro svou výraznou chuť. V pomazánce z domácí lučiny se bude skvěle vyjímat.

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kafu.p kafu.p

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 954 kJ /
945 kcal
Bílkoviny25,83 g
Tuky91,67 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 233 mg
Sodík 500 mg
Sůl1,08 g
Sacharidy4,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Řeřichu omyjeme vlažnou vodou a nasekáme najemno. Krok 2: Nasekanou řeřichu smícháme v misce s domácí lučinou a pokapeme citronem. Krok 3: Namažeme na jakékoliv pečivo, posypeme čerstvě mletým tříbarevným pepřem, osolíme a ozdobíme výhonky řeřichy.

TIP: Jak pěstovat řeřichu

Zveřejněno 13. 1. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řeřichová pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wWlr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řeřichová pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wWlr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
řeřicha, lučina domácí, šťáva citronová, pepř mletý, sůl mořská

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu