Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chlebové vdolky plněné anglickou slaninou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Gurmanek Gurmanek

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 822 kJ /
6 172 kcal
Bílkoviny112,21 g
Tuky373,31 g
Vláknina39,78 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 13,02 g
Sůl32,50 g
Sacharidy572,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z trochy mléka, kvasnic, lžičky cukru a lžičky mouky necháme vzejít kvásek. Krok 2: Z mouky, oleje, soli a kvásku vypracujeme hladké těsto a necháme na teplém místě asi 45 minut kynout. Krok 3: Vykynuté těsto na válku rozválíme na sílu asi 5 mm a vykrájíme skleničkou kolečka. Do každého dáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, zabalíme jako buchty a položíme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rozmačkaným česnekem a posypeme kmínem, solí, nebo mákem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C do růžova.

Zveřejněno 18. 1. 2020

Poznámka autora Gurmanek

Těsto lze použít třeba i na slaný štrůdl.

Dobrou chuť

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chlebové vdolky plněné anglickou slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gzNk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chlebové vdolky plněné anglickou slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gzNk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
slany chleba plneny, chleba plněný se slaninou, dalamanky s anglickou slaninou, pagáčky s anglickou slaninou, vdolky z zitneho chlebového kvásku, buchta s anglickou slaninou

Suroviny:
mléko, mouka hladká, mouka žitná chlebová, olej, sůl, cukr, kvasnice, česnek, slanina anglická, máslo, mák

Přidat fotografie receptu