Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Studená bylinková omáčka

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

HankaPu HankaPu

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 828 kJ /
3 066 kcal
Bílkoviny25,59 g
Tuky317,64 g
Vláknina3,90 g
Cholesterol 859 mg
Sodík 675 mg
Sůl1,54 g
Sacharidy24,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dva žloutky uvaříme a rozmačkané smícháme se zbylými dvěma syrovými žloutky. Krok 2: Přidáme pepř, hořčici a po kapkách za stálého míchání olivový olej. Krok 3: Dále vmícháme jogurt a ocet, přidáme bylinky a na jemno nasekané kapari a okurku. Krok 4: Vše rozmícháme do hladké krémové omáčky. Krok 5: Podáváme ke studenému pečenému masu, rybám, salátům.

Zveřejněno 25. 7. 2009

Poznámka autorky HankaPu

Zdroj: Kotányi - recepty do sbírky - bylinky

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Studená bylinková omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pQYr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Studená bylinková omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pQYr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Haničko sluníčko, zítra budeme grilovat, tak jsem si připravila svojí omáčku, ale vyzkouším i tu tvojí, je dobrá. Letí ti bodík:yes:

Určitě musí být dobré, ale já syrové žloutky nikdy do ničeho nedávám, i když jsou domácí;-) Raději vše zpracuji tepelně:-!

Tématické fráze:
bylinková omáčka k masu, bylinková omáčka, bylinková omáčka k rybě, omačky ke steakum, omáčka k rybě, omáčky k rybám, bylinkova omacka ke steaku, omacka k rybam, omáčka ke steakům, studené omáčky k masu, dipy k rybě, omáčky k rybě, dipy k rybám, dipy ke steakům, jogurtová omáčka k rybě, pepřová omáčka ke steakům, bylinkova omacka ke steakum, dresing k rybě, bylinková omáčka na steak, studená omáčka ke steaku

Suroviny:
žloutek, olej olivový, hořčice, jogurt bílý, kapary, ocet vinný bílý, kopr, estragon, petrželka, pažitka, okurky sterilované, pepř mletý

Přidat fotografie receptu