Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládovo-smetanovo-jahodový sen s pusinkami

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

medanek medanek

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 292 kJ /
4 133 kcal
Bílkoviny65,20 g
Tuky131,17 g
Vláknina19,20 g
Cholesterol 531 mg
Sodík 611 mg
Sůl1,99 g
Sacharidy663,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bílky se špetkou soli šleháme a když vidíme, že začínají houstnout, přidáváme po lžících cukr. Šleháme dál, až je sníh pevný a tuhý.
Naplníme cukrářský sáček a na plech s pečícím papírem děláme pusinky.
Sušíme v troubě při 100° cca 1 ½ -2 hodiny, záleží na troubě. Krok 2: Vše na korpus ušleháme a pečeme v kulaté formě, vystlané pečícím papírem asi tak 15-20 minut na 170°.
Je třeba hlídat a udělat test špejlí. Krok 3: Jahody opláchneme, necháme dobře osušit a překrojíme je na půlky. Krok 4: Mascarpone s cukry umícháme do hladka a opatrně přidáváme do tuha ušlehanou šlehačku se ztužovačem.
Dáme aspoň na 1 hodinu do lednice. Krok 5: Hotový vychladlý korpus rozřízneme na dva pláty.
Jeden vrátíme do formy, navršíme 1 třetinu krému, poklademe půlkami jahod, dáme druhou třetinu krému, druhý plát korpusu a opět třetí díl krému.
Necháme pořádně ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Krok 6: Nakonec uvaříme želé podle návodu na obale, (já dávám na půl vodu s jahodovým sirupem a už cukr nepřidávám) přelijeme dort a necháme opět v lednici ztuhnout. Už to dlouho netrvá.
Nakonec ozdobíme pusinkami a jakýmkoliv ovocem.

Zveřejněno 20. 1. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládovo-smetanovo-jahodový sen s pusinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yYxn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládovo-smetanovo-jahodový sen s pusinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yYxn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

Ivace64: Moc děkuji Ivo.....

Nádhera :-K:yes::yes:

gogyna: Průměr formy je klasický, ta velká forma, tuším, že má kolem 30 cm.
Já hotový korpus kousek kolem ořízla, aby nevykukoval z krému :-8

Moc děkuji Miládko :-K

To je nádhera .:yes::yes::yes: Jaký je průměr formy.:-Q

Úžasné..:yes::yes:

Tématické fráze:
recept jahodový

Suroviny:
bílek, cukr krupice, sůl, mouka polohrubá, cukr moučkový, cukr vanilkový, prášek do pečiva, vejce, olej, kakao, mléko, šlehačka 33%, ztužovač šlehačky, mascarpone, cukr, cukr, želatina, sirup, ovoce

Přidat fotografie receptu