Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkev a tuřín se smetanou

Znáte tuřín? Nevyhýbejte se koupi! Tuřín je skvělá surovina, vhodná na přípravu příloh i hlavního pokrmu. V kombinaci s mrkví a zakysanou smetanou je vhodný pro vyznavače lowcarb, bezlepkové stravování, nebo jen odlehčení běžného jídelníčku.

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 45 min

55 min (10 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 724 kJ /
651 kcal
Bílkoviny19,50 g
Tuky30,00 g
Vláknina30,50 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 700 mg
Sůl1,25 g
Sacharidy60,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očistenú mrkvu a kvaku (tuřín) pokrájame na tenké plátky. Krok 2: V pekáčku osolíme, okoreníme a premiešame so smotanou. Krok 3: Pečieme do zmäknutia zeleniny pod alobalom cca 45 min.

TIP: Jak pěstovat a používat tuřín

Zveřejněno 21. 1. 2020

Poznámka autora magdalenka

Podávame ako prílohu alebo aj ako samostatné jedlo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkev a tuřín se smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R9DE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkev a tuřín se smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R9DE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
recepty na tuřínu, recepty z tuřínu, tuřín

Suroviny:
mrkev, tuřín, smetana zakysaná, sůl, pepř mletý, tymián

Přidat fotografie receptu