Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Džuveč s tuňákem podomácku

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie429 kJ /
103 kcal
Bílkoviny4,36 g
Tuky0,52 g
Vláknina5,83 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy17,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slijeme olej z tuňáka a zpěníme na něm drobně nakrájenou cibuli. Přidáme na kousky nakrájenou papriku a rajčata. Dusíme pár minut a vmícháme papriku a protlak. Krok 2: Po chvilce vsypeme rýži, přilijeme vývar, osolíme a opepříme. Vše přivedeme k varu, promícháme a přikryté dáme do vyhřáté trouby na 200 st. Krok 3: Pečeme 25-30 minut. Průběžně promícháváme a dle potřeby dolijeme vývar. Před koncem vsypeme hrášek a lehce vmícháme tuňáka. Dobře prohřejeme a můžeme podávat.

Zveřejněno 22. 1. 2020

Poznámka autorky mika59

Hmotnost surovin je orientační, tuňáka i zeleniny může být více.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Džuveč s tuňákem podomácku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1RPm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Džuveč s tuňákem podomácku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1RPm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

zdenka.s: dík za tip :yes:

mika59: radši vydržím do nákupního dne :-K
Eja57 : ne,ne, jsou to větší kousky , strašně dobré, kupuji v Tamda Food a můžu doporučit :yes:

Eja57: Taky už něco pamatuju..:-D

zdenka.s: Proč ne..taky tam příjde protlak. Jen ten v oleji bude možná trochu jiný..myslím takový mastnější, nevím já v tomatě ani neměla.

zdenka.s: je to spíš o kvalitě toho tuňáka, jinak se stejně přidává rajčatový protlak...pokud je to jen taková ta drť a ne kousky, tak nebrat....

mika59: jéééé, taky pamatuješ? to bylo moc dobré....ale už je to dávno....džuveč v konzervě....

mika59 : Ježíš , to vypadá hodně chutně :yes: mám všechno kromě tuňáka :-) vlastně, mám v tomatě , to by asi nebylo ono :-?

Eja57: Vůbec se nemusíš omlouvat, pro někoho možná inspirace. Jídlo z jednoho hrnce. Vzpomněla jsem si jak se to prodávalo v konzervě a bylo to výborné.. Takže tohle je po mém.

mika59: promiň, recept se mi moc líbí...tím " co máme doma" rozhodně nemyslím zbytky ( jsem to asi "vyzdobila";-( tím svým "receptem" ), ale takové ty moc dobré rychlovky z toho "co máme doma", žádná haute cuisine...
A zrovna konzerva tuňáka nebo třeba fazolí je jistota, že se dá vykouzlit za chvíli moc dobré jídlo...
Ještě jednou se omlouvám, velmi ;-(....:-K

Eja57: Evi ale to není z "toho co máme doma" to bylo cílené, jen jsem napsala podomácku, protože zase se někdo najde, že to není originál.. Nevím příjde ti to ze zbytků nebo z toho co máme doma?

Možná by stálo za to vytvořit novou kategorii - něco jako "rychlovky z toho co máme doma"...
Tohle stejně jako Pucmelounovy "Naše oblíbené fazole" já ( a určitě nejsem sama) občas dělám v různých variacích ale nenapadlo by mne to sem dát jako recept....
Přitom je to rychlé, nutričně naprosto v pořádku a ještě při dobrém ochucení je to moc dobré:yes:

Minulý víkend mi zbyly přílohy - trocha rýže, trocha brambor, prskla jsem to na pánev s trochou oleje, lehce opekla, přidala kousky tuňáka ve vlastní šťávě, papriku na proužky, rajčatový protlak ( používám Mutti v tubě), dochutila solí a pepřem, na poslední minutu trochu hrášku z konzervy, na talíři posypala natí z cibulky a troškou nasekané chili papričky a bylo hotovo - cca 7 minut, jsem rychlejší než Jamie Oliver:-D

Tématické fráze:
recept na džuveč, dzuvec s ryzi a tunakem

Suroviny:
tuňák v konzervě, rýže, cibule, rajče, paprika čerstvá bílá, protlak rajčatový, hrášek, paprika sušená sladká, vývar, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu