Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanová omáčka s mletým masem a Hermelínem

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 171 kJ /
1 236 kcal
Bílkoviny54,62 g
Tuky105,22 g
Vláknina6,16 g
Cholesterol 344 mg
Sodík 218 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy16,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme mleté maso a dále smažíme do jeho rozdrobení a zatažení. Ke konci smažení přidáme k masu rozvonět jemně nasekaný česnek, snítku tymiánu, osolíme, opepříme. Kdo má rád chuť muškátového oříšku, může špetku přidat. Poté přilijeme smetanu a podusíme cca 10 minut na mírném plameni pod poklicí. Krok 2: Z masa vyndáme vyvařenou snítku tymiánu. Sýr pokrájíme na menší kusy a přidáme k masu, kde sýr necháme rozpustit. Dle potřeby (požadované hustoty) omáčku naředíme přilitím tekutiny (smetany, vody, vývaru, mléka), pokud přelijeme, varem tekutinu zase zredukujeme - odvaříme. Krok 3: Je-li třeba, omáčku dochutíme solí, pepřem a můžeme podávat. Podáváme s bramborem, těstovinami...

Zveřejněno 23. 1. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanová omáčka s mletým masem a Hermelínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nKk7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanová omáčka s mletým masem a Hermelínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nKk7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
omáčka s mletým masem, hermelínová smetanová omacka

Suroviny:
maso mleté, smetana ke šlehání, cibule, česnek, olej, tymián, ořech muškátový, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu