Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Candát na víně s grilovanou cuketou a máslovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 240 kJ /
1 014 kcal
Bílkoviny2,25 g
Tuky82,10 g
Vláknina3,20 g
Cholesterol 255 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rybu očistíme, zbavíme hlavy, ocasu a ploutví. Vložíme ji na pekáček, osolíme, opepříme a do břišní dutiny vložíme plátek citronu. Obložíme ji plátky másla - z poloviny množství, podlijeme vínem a dáme do rozehřáté trouby ) na 180°C. Pečeme cca 30 minut a během pečení přeléváme sosem. Krok 2: Cuketu nakrájíme na větší kousky, zakápneme olejem a ogrilujeme na pánvi. Osolíme a opepříme.
Hotovou rybu vyndáme z pekáčku, odstraníme páteř a upravíme na porce. Udržujeme je v teple. Krok 3: Šťávu z pekáčku přecedíme do malého kastrolku a do horké zašleháme zbylé, hodně vychlazené máslo. Do vzniklé omáčky vmícháme jemně krájené lístky petržele.
Na talíř rozdělíme cuketu, porce candáta a doplníme máslovo - petrželovou omáčkou. Ihned podáváme.
Jako přílohu jsem zvolila vařené brambory.

Zveřejněno 25. 1. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Candát na víně s grilovanou cuketou a máslovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L4zr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Candát na víně s grilovanou cuketou a máslovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L4zr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

:yes::yes:

Eja57: bylo po ruce;-):-D, ono je polosladké, nejdřív jsem taky váhala, protože bílé suché je jasná volba, ale používám citronový pepř i plátek citronu - tak se tam to tokajské výborně hodilo:-8

Zaujal mě ten Tokaj - k rybě bych intuitivně volila suché bílé...ale tohle bude asi moc dobré...jak Tě napadlo použít sladké tokajské? Okoukáno nebo vlastní invence?

Tématické fráze:
candát recept

Suroviny:
candát, cuketa, tokajské, citron, máslo, sůl, olej, pepř citronový, petržel

Přidat fotografie receptu