Brokolicový salát s jablky a brusinkami
Po vydatných lahůdkách, pod kterými se bude prohýbat vánoční tabule je dobré našemu zažívání odlehčit. Skvělou volbou je lehce sladký salát z čerstvé brokolice, jablek a cibule, doplněný sušenými plody a semínky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 511 kJ / 839 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,44 g |
| Tuky | 30,43 g |
| Vláknina | 40,69 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 97 mg |
| Sůl | 0,03 g |
| Sacharidy | 95,70 g |
Postup přípravy
Salát můžeme podávat ihned nebo jako přílohu k masu, výborně se hodí k sýrům.
Zveřejněno 25. 1. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brokolicový salát s jablky a brusinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M4AG
Moje poznámka
Brokolicový salát s jablky a brusinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M4AG
Nejnovější recepty
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 5 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 18 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční štola z tvarohového těsta
beruna1 před 1 hodinou
Moravanské kuřecí nudličky
wimra před 1 hodinou
Sýrové karbanátky
Slaninova.L. před 1 hodinou
Jahodový likér
Jirka55221 před 2 hodinami
Domácí chleba
Samjda před 3 hodinami
Vánoční věnec
Stefi.f před 7 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 14 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 16 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 16 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 16 hodinami
Tématické fráze:
brokolicovy salat s jablky,
salát z brokolice a jablky
Suroviny:
brokolice,
jablko,
cibule červená,
brusinky sušené,
rozinky,
semínka slunečnicová,
olej olivový,
ocet,
sirup,
česnek granulovaný,
sůl,
pepř
Komentáře (3)
Dovolím si přidat malou radu, aby rozinky, brusinky aj. sušené plody se vždy před použitím propláchly v horké a poté studené vodě. Většina z nic je totiž sířených.