Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové placky plněné masem

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 634 kJ /
391 kcal
Bílkoviny10,00 g
Tuky0,50 g
Vláknina11,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 30 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy81,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupané brambory pokrájíme a dáme vařit do osolené vody s kmínem. Vody dáme jen těsně nad brambory a vaříme doměkka, pod poklicí. Po uvaření brambory necedíme, ve vodě je rozšťoucháme dohladka a poté vmícháme tolik mouky, abychom vytvořili vláčné, tvárné těsto. Kdo rád majoránku, může ji do těsta vmíchat zároveň s moukou. Krok 2: Lžící odebíráme z těsta kousky, ze kterých vytvoříme placky, ty naplníme pokrájeným libovolným masem (můžeme použít i zbylé od oběda) nebo škvarky. Ke škvarkům můžeme přidat i trochu kysaného zelí a k masu zase i trochu výpeku. Krok 3: Placky uzavřeme jako knedlík, který následně opatrně zploštíme opět do placky. Ty pak pečeme v rozpálené pánvi s trochou sádla nebo oleje z obou stran dozlatova a křupava. Krok 4: Podáváme teplé, s dušeným zelím, řepou, špenátem, kysaným zelím, zeleninovými saláty...
Výborné jsou též i studené a podávat je můžeme třeba jako rychlé pohoštění k pivu.

Zveřejněno 26. 1. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové placky plněné masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q4G9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové placky plněné masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q4G9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
plněné bramborové placky, bramborové placky, placka plněná masem, bramborové placky plněné masem

Suroviny:
brambory, sůl, kmín drcený, maso vepřové, kuře, maso vepřové uzené, škvarky, zelí kysané

Přidat fotografie receptu