Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nízkosacharidový Red Velvet Cake - Low carb

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dvevtroube dvevtroube

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 569 kJ /
4 916 kcal
Bílkoviny77,87 g
Tuky482,87 g
Vláknina9,16 g
Cholesterol 1,96 g
Sodík 4,44 g
Sůl2,48 g
Sacharidy60,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do misky nasypte mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl. Suchou směs promíchejte. Krok 2: Připravte podmáslí a k němu přidejte barvivo. Barvivo v podmáslí důkladně promíchejte. Krok 3: Do mísy od robota dejte změklé máslo a přisypte sladidlo. Máslo s cukrem šlehejte do světlé pěny. Během šlehání stěrkou objeďte mísu a znovu šlehejte, aby bylo vše vyšlehané rovnoměrně. Do máslové pěny zašlehejte vejce. Vždy jedno po druhém. Nakonec směs provoňte vanilkovým extraktem. Krok 4: Suchou směs a podmáslí na střídačku přidávejte ke žloutkové směsi. Krok 5: Do menší misky nalijte lžičku vinného octa a přidejte lžičku jedlé sody. Reakce bude taková, že to bude pěnit. Směs vlijte k těstu a chvíli vše nechte prošlehat. Ocet by měl způsobit, že červená barva bude intenzivnější. Krok 6: Dortovou formu o průměru 25 cm vyložte papírem a její boky vymažte máslem. Do formy přendejte těsto a pomocí stěrky ho uhlaďte. Formu vložte do trouby předehřáté na 180°C a korpus pečte 30 minut. Upečení zkuste na špejli. Krok 7: Po upečení nechte korpus chvíli chladnout ve formě, poté pomocí příborového nože objeďte boky formy a korpus uvolněte a nechte zcela vychladnout. Krok 8: Druhý den jsem připravila krém. Do mísy dejte sýr a mascarpone. Vše společně promíchejte. V elektrickém mlýnku na kávu jsem si umlela Xylitol - tedy březový cukr. Jako sladidlo můžete použít Erythritol, který je práškový. Podle chuti jsem do krému přidala cukr. Krok 9: Do mísy od robota nalijte smetanu a vyšlehejte šlehačku. Šlehačku přidejte k sýru a mascarpone a opatrně ji vmíchejte. Pokud je potřeba, krém ještě doslaďte. Krok 10: A nyní už zbývá jen sestavit dort. Na tento dort jsem si upekla 2 korpusy, protože ani jeden nevyběhl při pečení natolik, abych ho prořízla. Korpusy jsem připravila den předem. Po vychladnutí jsem je zabalila do potravinové folie a dala do chladu. Jakmile s korpusy začnete pracovat, tedy sestavovat dort, nechte ten druhý stále v chladu. Je díky tomu pevný. Jakmile korpus dosáhl pokojové teploty, byl velice křehký. Druhý korpus praskl, ale ničemu to nevadilo. Zamaskovala jsem to krémem. Co se týče zdobení dortu, tak to už je na každém z vás. Já jsem povrch dortu ozdobila jahodami, borůvkami a zbylým krémem.

Zveřejněno 26. 1. 2020

Poznámka autorky dvevtroube

Video recept: https://youtu.be/mHr8ucQ5TJY

Blog: https://dvevtroube.blogspot.com/2020/01/nizkosacha...

Na dortu můžete vidět, že červená barva příliš nevynikla, jako když dělám klasický Red velvet s hladkou moukou. Držela jsem se původního receptu, kde bylo 15 g kakaa, ale vám napíši recept pouze s 5 g kakaa. Zda to pomůže, netuším, ale pokud recept vyzkoušíte, určitě mi dejte vědět. A i přes to, že dort není úplně červený a je low carb, musím říct, že nemá chybu. Chutná jako klasický Red velvet.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nízkosacharidový Red Velvet Cake - Low carb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zjn5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nízkosacharidový Red Velvet Cake - Low carb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zjn5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
low carb dort recept, low carb mrkvový dort, low carb recepty, red velvet recept, mrkvový dort low carb, nízkosacharidový recepty, nízkosacharidovy mrkvový dort, nizkosacharidovy cokoladovy dort, low carb kakaovy korpus, dortík nizkosacharidovy, nízkosacharidový koláč, low carb dorty red velvet recept, recept na nizkosacharidovy dort, korpus law carb recepty, dort low carb, recept na dortík s mascarpone red velvet, nizkosacharidovy korpus na dort, low carb recepty z s mascarpone, dorty low carb, low carb dorty recepty

Suroviny:
podmáslí, máslo, sladidlo, moučka kokosová, kakao, vejce, prášek do pečiva, potravinářské barvivo červené, extrakt vanilkový, ocet vinný, soda jedlá, sůl, smetana ke šlehání, sýr philadelphia, mascarpone, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu