Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 091 kJ / 500 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,39 g |
Tuky | 14,27 g |
Vláknina | 12,41 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 18 mg |
Sůl | 0,02 g |
Sacharidy | 71,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Namočit vločky (540 ml) přes noc.
V teplých dnech vhodné ponechat v ledničce (chladničce) proti zkysnutí.
Může být použitá jiná, než kovová nádoba.
Při použití filtované vody (snížený obsah chlóru) je nutná jiná nádoba, než kovová. Jinak začnou vločky kvasit (potíže po zažití). Krok 2: Přivést do varu silným plamenem 8-10 minut. Rozpustná vláknina dobře nasákne vodou - sládne.
Po začátku varu a přilití 100 ml vody, vařit vločky na mírném plameni proti připalování.
Po začátku varu promíchat paprskovitě (hvězdicovitě) od krajů ke středu.
Míchat u dna, vařit pod pokličkou 20 minut.
Přidávat další vodu (3-4x) - pro udržení mírného varu (úspora energie) zhruba objem 2 lžic.
Var je ukončený, když voda viditelně zhoustne, kaše začně "mlaskat". Množství konečné přidané vody dle chuti - hustota. Je lepší nechat poslední přidanou vodu prohřát znovu do mírného varu. Jinak je znatelná chuť samotné vody. Vařením bez pokličky je kaše vysušená a ztuhlá. Krok 3: Po uvaření přidat volitelné položky.
Osobně v tenké vrstvě mák, asi 2 vrchovaté lžičky. Nahoru slunečnicová semínka a skořice.
Míchat od kraje, překrýt vrstvu máku vrstvou kaše od kraje pro rychlejší promíchání. Krok 4: Nechat chladnout 12-15 minut.
V teplých dnech vhodné ponechat v ledničce (chladničce) proti zkysnutí.
Může být použitá jiná, než kovová nádoba.
Při použití filtované vody (snížený obsah chlóru) je nutná jiná nádoba, než kovová. Jinak začnou vločky kvasit (potíže po zažití). Krok 2: Přivést do varu silným plamenem 8-10 minut. Rozpustná vláknina dobře nasákne vodou - sládne.
Po začátku varu a přilití 100 ml vody, vařit vločky na mírném plameni proti připalování.
Po začátku varu promíchat paprskovitě (hvězdicovitě) od krajů ke středu.
Míchat u dna, vařit pod pokličkou 20 minut.
Přidávat další vodu (3-4x) - pro udržení mírného varu (úspora energie) zhruba objem 2 lžic.
Var je ukončený, když voda viditelně zhoustne, kaše začně "mlaskat". Množství konečné přidané vody dle chuti - hustota. Je lepší nechat poslední přidanou vodu prohřát znovu do mírného varu. Jinak je znatelná chuť samotné vody. Vařením bez pokličky je kaše vysušená a ztuhlá. Krok 3: Po uvaření přidat volitelné položky.
Osobně v tenké vrstvě mák, asi 2 vrchovaté lžičky. Nahoru slunečnicová semínka a skořice.
Míchat od kraje, překrýt vrstvu máku vrstvou kaše od kraje pro rychlejší promíchání. Krok 4: Nechat chladnout 12-15 minut.
Zveřejněno 31. 1. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ovesná kaše (overnight oats, porridge) bez mléka, cukru, základní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K4VM
Moje poznámka
Ovesná kaše (overnight oats, porridge) bez mléka, cukru, základní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K4VM
Nejnovější recepty
Bezlepkové dia koblížky
Přidáno před 8 hodinami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
Přidáno před 14 hodinami
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči v pomalém hrnci
Přidáno 1. 4. 2025 18:34
Květák pečený v těstíčku s parmazánem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 1. 4. 2025 17:16
Vajíčkový cottage salát
Přidáno 1. 4. 2025 14:00
Palačinky v troubě
Přidáno 1. 4. 2025 12:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chutné vafle
Reveroger před 2 hodinami
Kedlubnový míchaný salát
Sahula před 2 hodinami
Kedlubnový salát s okurkou
Sahula před 2 hodinami
Hovězí plátky na špeku a pórku
Ongbac3 před 3 hodinami
Pomazánka z tuňáka
radekfiala před 3 hodinami
Sýrová omáčka
_martakrizk8_ před 4 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Ashelin před 4 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Rradka před 4 hodinami
Rychlá buchta Margot
XNika před 6 hodinami
Rychlý jablečný štrúdl - listové těsto
lukasvanek237 před 6 hodinami
Tématické fráze:
ovesná kaše bez mleka,
ovesbá kaše bez bez mléka,
jak uvarit ovesnou kasi bez mléka,
ovesná kaše bez mléka recept,
ovesná kaše recept bez mleka,
obilné kaše bez mléka recepty,
kase mleka bez mouky a cukru
Suroviny:
vločky ovesné jemné,
vločky ovesné,
voda,
mák mletý,
semínka slunečnicová,
skořice mletá
Komentáře