Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tarhoňové ''rizoto''

Pokud hledáte inspiraci na svěží a rychlý jarní oběd, vyzkoušejte toto výborné "rizoto" z tarhoni a kuřecího masa. Medvědí česnek dodá jídlu skvělou vůni a díky smetaně bude rizoto krémové.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

eluve

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa nakrájíme, osolíme, opepříme a orestujeme. Dáme stranou. Krok 2: Tarhoňu nasypeme do hrnce a na troše oleje zlehka orestujeme - až jsou kuličky bílé až světle hnědé. Krok 3: Poté zalijeme vývarem a vaříme. Vývar postupně přiléváme dle potřeby, dokud tarhoňa nezměkne a všechna voda se nevyvaří. Krok 4: Do hotové tarhoni přidáme kuřecí prsa, špenát, smetanu, sušený česnek a nasekaný medvědí česnek. Krok 5: Promícháme a prohřejeme. Dokořeníme dle chuti a podáváme.

TIP: Nejlepší recepty z medvědího česneku

Zveřejněno 31. 1. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tarhoňové ''rizoto''

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M4VO

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tarhoňové ''rizoto''

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M4VO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

Eja57: to je super nápad...;-)

Jako je "kolínkoto", "pohankoto", navrhuji TARHOŇOTO:yes::-K hezký recept

Tématické fráze:
tarhoňové rizoto se špenátem

Suroviny:
těstoviny tarhoňa, prsa kuřecí, špenát, česnek mědvědí, česnek sušený, smetana ke šlehání, vývar kuřecí, olej, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu