Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčatová polévka Italian

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MsMon

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie946 kJ /
226 kcal
Bílkoviny6,62 g
Tuky1,10 g
Vláknina13,76 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 69 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy42,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Paradajky jemne nakrojíme zhora, zospodu a vložíme ich do horúcej vody. Po pár minútach ich vytiahneme a dáme dolu šupku.
Takto očistené paradajky nakrájame na kocky. Krok 2: Na olivovom oleji (aby pokryl celý spodok hrnca) speníme do zlatista na kocky nakrájanú cibuľku, potom pridáme cesnak a krátku chvíľku opražíme s cibuľkou.
Pridáme pretlak, pomiešame, chvilku povaríme a pridáme na kocky nakrájané paradajky a znova premiešame.
Ďalej pridáme celé čierne korenie, celé nové korenie, bobkový list a jemne posypeme bazalkou alebo môžte nahradiť aj čerstvou bazalkou.
Ak je zmes moc hustá, pridáme vodu podľa potreby.
Všetko riadne premiešame,
Hrniec zakryjeme a necháme variť cca 20 min. Krok 3: Po 20 minútach vyberieme celé nové a čierne korenie (aby som to nemusela po jednom vyberať, tak používam na korenie sáčky na čaj).
Následne pridáme pol lyžičky soli a cca 3 polievkové lyžice hnedého cukru (podľa chuti).
Pomiešame a rozmixujeme.
Do polievočky pridáme kúsok mletého čierneho korenie (znova podľa chuti) a rozmixujeme. Krok 4: Takto rozmixovanú polievočku prevaríme ešte 3 minutky a mame hotovo.
Naberieme do tanieriku, vrch posypeme nastruhaným syrom alebo parmezánom. Môžme ozdobiť čerstvou bazalkou.

Zveřejněno 10. 2. 2020

Poznámka autorky MsMon

Dobrú chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatová polévka Italian

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W4EQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatová polévka Italian

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W4EQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Nazev je dost "zcestny" a tech 15 kusu noveho koreni je ponekud mimo, v italske kuchyni se s timto korenim nesetkate, natoz v rajcatove polevce.
Lze jej koupit vetsinou jen na internetu pod nazvem Jamajsky pepr a pouziva se zasadne jen v receptech hlavne kreolske - karibske kuchyne.

Tématické fráze:
rajčatová polévka top recepty

Suroviny:
rajče, cibule, protlak rajčatový, česnek, koření nové koření, pepř černý, bobkový list, olej olivový, cukr třtinový, sůl, sušená bazalka, sýr tvrdý

Přidat fotografie receptu