Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový nákyp

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 003 kJ /
1 674 kcal
Bílkoviny104,03 g
Tuky64,15 g
Vláknina20,60 g
Cholesterol 804 mg
Sodík 3,15 g
Sůl7,22 g
Sacharidy159,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zemiaky uvaríme v šupke, necháme trocha prechladnúť, ošúpeme a popučíme. Krok 2: K zemiakom pridáme na kocky nakrájanú šunku, 100 ml smotany, korenie a soľ. Nakoniec vmiešame strúhaný syr. Krok 3: Do vymasteného pekáčika dáme zemiaky. Krok 4: Vajcia rozmiešame s 50 ml smotany a bylinkami a zalejeme zemiaky. Krok 5: Vrch posypeme strúhankou a kúskami masla. Krok 6: Vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 20-30 minút dozlata.

Zveřejněno 11. 2. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový nákyp

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZjKw

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový nákyp

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZjKw

Komentáře (2)

MamlajdaD: Ďakujem Anička, ja zemiaky milujem, akékoľvek, ale ak sú pečené, zapekané...tak to neodolám. ;-) Takže často také jeslá robím. ;-)

tejaja (moderátorka): Jé, Terezko, takováhle jídla já občas můžu! ;-):-8 To je určitě fajn recept, protože se může i obměňovat podle zásob v lednici, třeba místo šunky kousek vařeného uzeného atp., nebo přidat nějakou zeleninku. Dělám něco podobného, ale vždy je to vlastně jiné, často se zbytkem pečeného masa, někdy přidávám i papriku na kostičky, nebo malé růžičky brokolice... Moc prima jednoduchý receptík, dík za připomenutí. ;-):-D Zdravím! :-K:-K

Tématické fráze:
bramborový nákyp

Suroviny:
brambory, smetana, šunka, sýr tvrdý, vejce, bylinky, strouhanka, máslo, pepř bílý, sůl

Přidat fotografie receptu