Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Závitky z mletého masa v hořčičné omáčce se smetanou

Hodnocení receptu je 4,9 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 533 kJ /
1 561 kcal
Bílkoviny135,46 g
Tuky101,44 g
Vláknina5,03 g
Cholesterol 875 mg
Sodík 841 mg
Sůl1,91 g
Sacharidy25,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso osolíme, opepříme, posypeme solamylem a důkladně prohněteme.¨
Rozdělíme na čtyři díly a z každého vytvoříme na prkénku pokrytém potravinářskou folií plátek. Potřeme hořčicí, poklademe slaninou, rozdělíme párky, vejce a okurku a stočíme do závitku. Krok 2: V hluboké pánvi rozehřejeme máslo s trochou oleje a závitky opečeme. Přidáme nakrájenou cibuli, chvíli restujeme a podlijeme vývarem. Zvolna dusíme.
Když jsou závitky hotové, vyndáme je z pánve. V trošce vody rozmícháme mouku a vlijeme k omáčce. Ochutíme hořčicí podle chuti, je-li třeba, přilijeme vývar, prošleháme a provaříme 15-20 minut. Před koncem přidáme smetanu, kapary a necháme přejít varem. Závitky vrátíme do omáčky. Krok 3: Podáváme s rýží a na talíři doplníme jednotlivé porce okurkou a kapary.

Zveřejněno 13. 2. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závitky z mletého masa v hořčičné omáčce se smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kExE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závitky z mletého masa v hořčičné omáčce se smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kExE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Vypadá to velmi lákavě:-)

:yes::yes: jako vždy parádní recept :-K

Tématické fráze:
mleté maso se slaninou smetanou

Suroviny:
maso mleté míchané, nožička vepřová, vejce, okurky sterilované, slanina anglická, hořčice plnotučná, smetana ke šlehání, kapary, solamyl, mouka, máslo, cibule, vývar, olej, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu