Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový hřbet / bábovka / buchta

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 442 kJ /
2 018 kcal
Bílkoviny56,04 g
Tuky25,43 g
Vláknina13,00 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 438 mg
Sůl1,59 g
Sacharidy384,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zchladlé brambory uvařené ve slupce oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy, přidáme jemně nastrouhanou citronovou nebo pomerančovou kůru, žloutky, cukry, rozpuštěné máslo a vše důkladně promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků a dle chuti můžeme též přidat rozinky (brusinky) předem máčené v rumu, nasekané ořechy, mandle nebo čokoládu. Též můžeme z těsta odebrat část, kterou obarvíme kakaem (kávou) a hřbet /buchtu / bábovku udělat dvoubarevnou. Krok 2: Těsto nandáme do máslem (sádlem) vymazaného a hrubou moukou vysypaného srnčího hřbetu nebo menšího pekáčku, bábovky... Vložíme do předehřáté trouby na 170 stupňů a pečeme dozlatova. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Po upečení necháme částečně zchladnout, vyklopíme a po zchladnutí přelijeme libovolnou, námi oblíbenou polevou nebo jen pocukrujeme. Krok 3: Pokud máme těsto hodně hutné, můžeme do něj přidat citronovou nebo pomerančovou šťávu, případně trošku mléka. Vše záleží na moučnatosti brambor.

Zveřejněno 21. 2. 2020

Poznámka autora recepty73

Hřbet / buchta / bábovka je snadná, rychlá, vláčná a žádná dusivka :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový hřbet / bábovka / buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E4M0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový hřbet / bábovka / buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E4M0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
bramborový babovka, srnčí hřbet buchta, srnčí hřbet buchta vanilkový, rychlá buchta do hrbetu, buchta do srnčího hřbetu

Suroviny:
brambory, vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, mouka hrubá, prášek do pečiva, máslo, rozinky, ořechy, kakao, čokoláda, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu