Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kouzelná bábovka s flanem

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 55 minut + chlazení

55 minut + chlazení

Suroviny

Porce: 1 bábovka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 459 kJ /
2 500 kcal
Bílkoviny105,09 g
Tuky131,41 g
Vláknina8,80 g
Cholesterol 2,11 g
Sodík 2,68 g
Sůl2,24 g
Sacharidy219,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předehřejeme troubu na 180 °C, rošt dáme o 1 níž, než je střed. Nejprve uděláme těsto na kakaový korpus.
Do mísy dáme prosetou mouku, kakao, cukr, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl, promícháme lžící. Přidáme zakysanku, olej, vejce, krátce promícháme. Těsto na korpus, které je dost husté, dáme na dno bábovkové formy (pokud máme silikonovou, nemusíme vymazávat, jinak jak jsme zvyklí). Krok 2: Na flan nalijeme obě mléka do misky, přidáme vejce rozšlehané vidličkou a krátce promícháme. Světlou hmotu (je hodně řídká) nalijeme na kakaové těsto ve formě. Zdá se, že se vše smíchalo dohromady, ale již po 5 minutách v troubě můžeme (přes sklo) vidět jak vystoupí tmavé těsto nahoru. Naplněnou bábovkovou formu vložíme do větší formy s vyšším okrajem - ne rovný plech (může být obyčejná čtvercová nebo, obdélníková), do ní nalijeme asi 1 litr horké vody. Společně vložíme do trouby předehřáté na 180 °C, péct asi 45 minut (zkusíme špejlí vpich, špejle musí zůstat suchá). Krok 3: Hotovou bábovku necháme ve formě zcela vychladnout a ještě dáme do chladničky nejméně na 4 hodiny. Je lepší upéct večer a nechat do rána. Na vychladlý korpus položíme talíř a obrácením bábovku vyklopíme.

Zveřejněno 22. 2. 2020

Poznámka autorky Marie Svarcova

Recept jsem našla v dánštině, po přeložení jsem zjistila, že je vše měřeno na šálky bez uvedení velikosti. Riskla jsem a použila 250 ml hrnek - pro ty, kteří musí mít gramy, jsem ještě vše navážila. Druh mouky ani cukru nebyl uveden - použila jsem polohrubou a krystal. Do flanu (pečený pudink) byl ještě napsán vanilkový cukr, dala jsem jen příchuť, kondenzované mléko je sladké dostatečně a flan není přeslazen.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kouzelná bábovka s flanem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K4jY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kouzelná bábovka s flanem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K4jY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Frantiska: já to vím a vůbec mi také nevadilo používat hrnek nebo lžíci apod, ale někomu to vadí když neuvedu gramy viz komentáře u jiných receptů, proto jsem to převážila :-K děkuji za komentář a přeji hezký den :- ):-K

země, kde měří na šálky a lžíce, mají pevně danou (kalibrovanou) odměrku. Nemusejí tak nic uvádět :) všichni mají stejnou.

existuje spousta stránek, kde je rovnou kalkulačka na převod na gramy
například: https://calculator-converter.com/cups-to-grams.htm
https://kousekdortu.cz/angloamericka-merna-soustav...
https://eshop.tescoma.cz/odmerky-hrnickove-presto-...

Tématické fráze:
kouzelná bábovka

Suroviny:
mouka polohrubá, kakao, cukr krystal, soda jedlá, prášek do pečiva, sůl, olej, vejce, jogurt, mléko kondenzované slazené, mléko, vejce,

Přidat fotografie receptu