Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapustnica se ztracenými vejci

Hodnocení receptu je 4,0 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 479 kJ /
593 kcal
Bílkoviny42,69 g
Tuky31,33 g
Vláknina14,88 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 3,60 g
Sůl8,84 g
Sacharidy28,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji orestujeme dobleda nahrájanú cibuľu, pridáme huby a kratúčko orestujeme.
Zaprášime múkou, paprikou a pol minúty opäť za stáleho miešania restujeme. Krok 2: Zalejeme šťavou z kapusty, pridáme kyslú kapustu, bobkový list, na kolieska narezanú klobásu a 15 minút na slabom plameni povaríme. Ak treba, dolejeme trocha vodou, aby kapustnica bola síce hustá, ale nie príliš. Krok 3: Potom po jednom na malej naberačke opatrne vylejeme do kapustnice vajcia a na slabom plameni necháme 3 min vrieť. Vypneme oheň, zakryjeme polievku a ešte 3 min necháme stáť. Krok 4: Potom servírujeme, pričom do každého taniera dáme 1 vajce. Podávame s chlebom.

Zveřejněno 27. 2. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustnica se ztracenými vejci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4XN0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustnica se ztracenými vejci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4XN0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

casino: Nie je to preklep. U nás sa kyslá kapusta nevymačkáva, jednoducho sa naberie zo suda, tak ako je a dolieva sa juškou-lákem. Kyslá kapusta aj kapustnica musí byť kyslá. Ak je jej menej (píšem aj v postupe), dolejeme vodou a tým sa trocha kyslosť zjemní. Ale nevymačkáva sa. ;-)
Na Vianoce sa robí kapustnica len s trochou kapusty, inak je to čistá juška. Niekedy sa do nej dávali len huby a zahusťovala sa zápražkou robenou na masle, bez údeného, bez klobásy, lebo do 24 hod bol pôst. Len strúhané cesto sa do nej dávalo, neskôr tarhoňa. ;-)

"1 l láku z kyselého zelí"
Není to překlep? Myslím to množství :-)
Běžně zelí pořádně vymačkám, překrájím, uvařím polévku a podle chuti přikyselím vymačkaným nálevem - jedná se o pár PL.

Suroviny:
zelí kysané, zelí kysané, vejce, houby sušené, klobása, cibule, bobkový list, mouka hladká, paprika sušená sladká, pepř, olej, sůl

Přidat fotografie receptu