Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové špízy na gril

Venku se otepluje a vy tak pomalu můžete rozpálit gril a vychutnat si posezení s přáteli, u kterého nesmí chybět spousta skvělých dobrot. Vyzkoušejte skvělé špízy z vepřového masa, které je díky dlouhé době marinování krásně křehké a šťavnaté.

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

NAP1974@seznam.cz

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 45 min bez doby odležení

70 min (25 min příprava + 45 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 12 kusů

12-16 špízu (12 cm)

12kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie37 182 kJ /
8 887 kcal
Bílkoviny352,80 g
Tuky770,72 g
Vláknina71,35 g
Cholesterol 950 mg
Sodík 16,38 g
Sůl39,50 g
Sacharidy120,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme celé grilovací koření a lehce zpěníme. Krok 2: Vložíme česnek, lehce zpěníme a sundáme z ohně. To vše provádíme za stálého míchaní. Necháme pomalu zchladit. Krok 3: Vepřovou plec nakrájíme na plátky, lehce je naklepeme a vložíme do vlažné marinády. Vše promícháme. Pokud maso připravujeme den před grilováním, necháme na místě kde je chladněji. Čím déle se maso marinuje, tím získá větší chuť. Krok 4: Hodinu před grilováním připravíme špízy. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky. Špek pokrájíme. Zeleninu nakrájíme na kostky. Krok 5: Suroviny střídavě napícháme na špízové jehly. Každý špíz zabalíme do alobalu. Krok 6: Grilujeme na roštu, pod kterým je už jen žár z uhlíků. Po 30 minutách alobal sundáme a špízy grilujeme asi 15 minut, do změknutí a krásně zlatavé barvy. Krok 7: Podáváme s čerstvým chlebem, nebo salátem a grilovacími omáčkami.

TIP: Jak připravit špízy?

Zveřejněno 25. 7. 2009

Poznámka autorky NAP1974@seznam…

Jen dodávám, že pokaždé se ke mě samotné nedostane ani kousek a naši přátele tvrdí, že je to čím dál lepší a pokaždé se těší na špízy! V zimě se nedá sedět venku, ale moje horkovzdušná trouba udělá tu samou službu a chutě našich přátel není ošizená ani během zasněžené zimy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové špízy na gril

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MQjP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové špízy na gril

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MQjP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Martin (neregistrovaný/á) - jenže v tom je právě to umění - zpěnit česnek do rozvonění a přitom ho nespálit ;-);-), dělá se to, aby to dodalo jídlu šmrnc, musí se to prostě dělat velmi rychle a opatrně ;-):yes:

Martin: No, ono je právě důležité ten česnek JEN zpěnit. Nesmí ztmavnout ;-)

Nedoporucuji zpenovat cesnek,jelikoz se spali a zhorkne a nasledne to jde cele do zachoda!!!

Pavli, taky tě tady vítám, ať se ti tady líbí a budeme se těšit na recepty a pro začátek máš ode mne plusík, za dobrý recept;-):yes:

Pavlínko, vítám tě mezi námi a jsem ráda, že se ti tu líbí:-) Recept jsem si dobře pročetla a cítím doslova chutné masíčko:-)Gril nemám ale občas také něco dělám v alobalu a toto určitě udělám. Ukládám a dávám bodík:yes:

A propo můj manžel :-S říká že pišu špatný název receptu takže unás se tomu říká ROJBERT???:-)

Děkuji za milé přivitaní.:-) Opravdu se budu více snažit,jsem uplný začatečník na počítači tak se předem omlouvám ale pevně věřím že jako samouk to zvládnu.Vaše stránky často prohlížím!Moc děkuji za inspiraci v nich:-D

Pavlínko, já tě tady vítám, přeji ti, aby se ti tu mezi náma líbilo a nezapomeň příště fotit-recept potom upoutá víc;-), tak do toho a my se těšíme na tvoje recepty:-)

Dámy omlouvám se ale žádnou fotografii jsem nikdy nestihla pořídit,ale teď se budu snažit...krásný večer;-)

Tématické fráze:
recepty na gril, vepřové špízy, špízy, vepřový špíz, recept vepřové špízy, vepřové na gril, vepřové na grilu, vepřová plec na grilu, špízy v alobalu, vepřový špíz recept, něco na gril, vepřová plec špíz, recept na veprovy spiz, recept na spizy, recept na veprove spizy, recept na špiz, vepřové špízy recepty, spizy recept, marináda na špízy na gril, rojbert

Suroviny:
maso vepřové, česnek, koření grilovací, olej, cibule, špek, chléb, zelenina, koření

Přidat fotografie receptu