Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Loudavé těsto (sladké i slané)

Hodnocení receptu je 5,0 (52×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 337 kJ /
2 710 kcal
Bílkoviny67,18 g
Tuky71,39 g
Vláknina15,72 g
Cholesterol 22 mg
Sodík 127 mg
Sůl0,22 g
Sacharidy441,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V mléku rozmícháme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které hned (bez kynutí) uložíme ve větším sáčku nebo plastovém boxu do lednice. Použít se dá už za několik hodin, ale lépe až druhý den. V lednici by těsto mělo vydržet 5-7 dnů. Krok 2: Těsto se dá udělat i na slano, jen je třeba upravit poměr cukru a soli. Cukru do těsta dáme pouze 1 kávovou lžičku, soli 2 rovné kávové lžičky. Ze slaného jogurtového těsta můžete usmažit langoše nebo upéct rohlíky, pletýnky, slaný plněný koláč aj.

Z tohoto těsta jsem dělala např. rohlíčky s tvarohovou náplní, které jsou na druhé fotografii u receptu.

Zveřejněno 7. 3. 2020

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Loudavé těsto (sladké i slané)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nKED

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Loudavé těsto (sladké i slané)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nKED

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Dnes opět pečeno:yes:, tentokrát jsem přidala 200g vicezrnne smesi na chleba( místo 200g polohrubé mouky). Opět super :yes:

Doplňuji - housky dobré a měkké i druhý den :yes:

Gabina: díky:-!:-K

lenka962: určitě ano - jen cukru dát lžičku a soli 2 lžičky ;-)

Dala by se z toho těsta udělat i pizza? Já myslím, že ano:-)

Vynikajici :yes: dnes jsem upekla uzlíky, nechala jsem je chvíli kynout ve vlažné troubě, krásně vyskočily a jsou super. Zaděláme na další varku

takseptam: sušeného droždí se dává 2,5x méně, tak ho dejte 4 gramy ;-)

Chtěla bych se zeptat vzhledem k současné situaci a mému zdravotnímu stavu, kdy fakt nemůžu moc riskovat, pokud bych použila sušené droždí, tak kolik? Nemám s tím zkušenost... Děkuji za info.

cathleen: :-K

magdalenka: těsto vyndáš z lednice už vykynuté, tak není třeba nechat ohřát, ale rovnou propracuješ a tvaruješ. Teprve pak - na plechu - necháš vykynout znovu a upečeš :-)

magdalenka: Asi to bude stejné, vytvaruješ naplníš a ono to kyne pod rukama, namažeš a za deset minut pečeš. Ono to je bláznivé těsto!:-D;-) Langóše budou i z tohoto, určitě dobré! A závin taky!

Veronika.Hrozna: lángoše robím z úplne iného cesta (ako chlebové so zemiakom), ale toto ma zaujalo, zišlo by sa na závin mať po ruke.

magdalenka: Ja robím Ludo cesto a keď som sa pýtala,na to isté, tak skoro hneď a aj to tak bolo. Robím z neho langoše.

Prosím, keď cesto vyberiem z chladničky, nechám hodinku zohriať, až potom s ním pracujem?

:yes::yes::yes: super, dík za recept :-K hezký den

magdalenka, hospodyne, medanek, Odeta: děkuji všem :-K - věřím, že se těsto osvědčí ;-) - u nás chutnalo moc. Jít si během pěti dnů kdykoliv do lednice vyndat těsto, hned tvarovat a po chvíli kynutí péct...je opravdu velice fajn:yes:

Tématické fráze:
loudavé testo postup, rohlíky z loudaveho kynutého těsta, dá se použìt vykynuté těsto druhý den?, sladké těsto ze sušeného droždí, listové rohlíky na slano, rohlíčky z loudavého kynutého těsta, rohlíčky z loudaveho těsta, rohlíčky z loudavého listového těsta, pekarnomanie těsto na slano

Suroviny:
mléko, jogurt bílý, olej, mouka hladká, mouka polohrubá, sůl, cukr, droždí čerstvé

Přidat fotografie receptu