Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Loudavé těsto (sladké i slané)

Hodnocení receptu je 5,0 (52×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 337 kJ /
2 710 kcal
Bílkoviny67,18 g
Tuky71,39 g
Vláknina15,72 g
Cholesterol 22 mg
Sodík 127 mg
Sůl0,22 g
Sacharidy441,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V mléku rozmícháme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které hned (bez kynutí) uložíme ve větším sáčku nebo plastovém boxu do lednice. Použít se dá už za několik hodin, ale lépe až druhý den. V lednici by těsto mělo vydržet 5-7 dnů. Krok 2: Těsto se dá udělat i na slano, jen je třeba upravit poměr cukru a soli. Cukru do těsta dáme pouze 1 kávovou lžičku, soli 2 rovné kávové lžičky. Ze slaného jogurtového těsta můžete usmažit langoše nebo upéct rohlíky, pletýnky, slaný plněný koláč aj.

Z tohoto těsta jsem dělala např. rohlíčky s tvarohovou náplní, které jsou na druhé fotografii u receptu.

Zveřejněno 7. 3. 2020

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Loudavé těsto (sladké i slané)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nKED

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Loudavé těsto (sladké i slané)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nKED

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Dnes opět pečeno:yes:, tentokrát jsem přidala 200g vicezrnne smesi na chleba( místo 200g polohrubé mouky). Opět super :yes:

Doplňuji - housky dobré a měkké i druhý den :yes:

Gabina: díky:-!:-K

lenka962: určitě ano - jen cukru dát lžičku a soli 2 lžičky ;-)

Dala by se z toho těsta udělat i pizza? Já myslím, že ano:-)

Vynikajici :yes: dnes jsem upekla uzlíky, nechala jsem je chvíli kynout ve vlažné troubě, krásně vyskočily a jsou super. Zaděláme na další varku

takseptam: sušeného droždí se dává 2,5x méně, tak ho dejte 4 gramy ;-)

Chtěla bych se zeptat vzhledem k současné situaci a mému zdravotnímu stavu, kdy fakt nemůžu moc riskovat, pokud bych použila sušené droždí, tak kolik? Nemám s tím zkušenost... Děkuji za info.

cathleen: :-K

magdalenka: těsto vyndáš z lednice už vykynuté, tak není třeba nechat ohřát, ale rovnou propracuješ a tvaruješ. Teprve pak - na plechu - necháš vykynout znovu a upečeš :-)

magdalenka: Asi to bude stejné, vytvaruješ naplníš a ono to kyne pod rukama, namažeš a za deset minut pečeš. Ono to je bláznivé těsto!:-D;-) Langóše budou i z tohoto, určitě dobré! A závin taky!

Veronika.Hrozna: lángoše robím z úplne iného cesta (ako chlebové so zemiakom), ale toto ma zaujalo, zišlo by sa na závin mať po ruke.

magdalenka: Ja robím Ludo cesto a keď som sa pýtala,na to isté, tak skoro hneď a aj to tak bolo. Robím z neho langoše.

Prosím, keď cesto vyberiem z chladničky, nechám hodinku zohriať, až potom s ním pracujem?

:yes::yes::yes: super, dík za recept :-K hezký den

magdalenka, hospodyne, medanek, Odeta: děkuji všem :-K - věřím, že se těsto osvědčí ;-) - u nás chutnalo moc. Jít si během pěti dnů kdykoliv do lednice vyndat těsto, hned tvarovat a po chvíli kynutí péct...je opravdu velice fajn:yes:

Recept se mi líbí, určitě se mi bude hodit. V lednici jsem měla jen takové noční těsto na rohlíky, to dopadlo dobře a těsto, které jsem musela nutně odložit, ale 5 dní ještě ne. Člověk se pořád učí. Za mě :yes::yes:

Také se mně to moc líbí, už mám přidáno mezi oblíbené a co nejdříve vyzkouším :yes::yes::-K

:-K:-KPřesně tohle jsem zrovna teď potřebovala!! Příští sobotu otvíráme novou sezonu a musela bych moc brzy vstávat, aby bylo včas napečeno.Zkoušet ani nemusím, Vaše recepty jsou na jistotu. Dík.:yes:

Pripomína mi to bláznivé cesto od hosty...bude sa musieť vyskúšať! Jedno aj druhé! Si prebornica, Masula má pravdu!

Masula: juj.. :-* děkuji za pochvalu! Máme tu více lidiček, co milují pečení jako já a daří se jim to - jejich recepty zase chodím okukovat já :-D

mika59, bystrouska: děkuji :-K u nás také bodovalo :-8
Špaldovou asi ano, s pohankovou nevím...je bezlepková, aby se to nerozjíždělo. I když, špaldová by taky neměla být dlouho namočená, nemá to ráda. Spš bych, pokud chceš těsto trochu zdravější, použila celozrnnou pšeničnou (a přidala ždibec vody - na 100 g celozrnky cca 10-20 g vody více) ;-)

Cathleen ty jsi prostě přebornice na kynutá těsta :yes::yes::yes:;-):-D:-K

Mě se to také moc líbí :yes:. ostatně jako všechny recepty od Cathleen. Určitě vyzkouším :-8. Šlo by část mouky cca 200g nahradit špaldovou nebo pohankovou moukou:-? Snažím se vařit i péct trochu zdravěji. Dala bych 200g špaldy nebo pohankové , 150g hladké a 150g polohrubé:-).

Tohle se mi moc líbí :yes::yes:

Tématické fráze:
loudavé testo postup, rohlíky z loudaveho kynutého těsta, dá se použìt vykynuté těsto druhý den?, sladké těsto ze sušeného droždí, listové rohlíky na slano, rohlíčky z loudavého kynutého těsta, rohlíčky z loudaveho těsta, rohlíčky z loudavého listového těsta, pekarnomanie těsto na slano

Suroviny:
mléko, jogurt bílý, olej, mouka hladká, mouka polohrubá, sůl, cukr, droždí čerstvé

Přidat fotografie receptu