Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 684 kJ / 881 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,40 g |
Tuky | 6,20 g |
Vláknina | 20,80 g |
Cholesterol | 12 mg |
Sodík | 70 mg |
Sůl | 0,08 g |
Sacharidy | 172,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky a v osolené vodě uvaříme do měkka. Většinu vody slijeme a zbytek uchováme na případné zředění.
Krok 2: Do vařících brambor nasypeme mouku, rozprostřeme mezi brambory a asi 15 minut necháme na minimálním plameni propařit. Brambory umícháme na hladkou kaši, dle potřeby zředíme.
Krok 3: Na omáčku odebereme část borůvek na ozdobu a zbytek rozehřejeme společně s marmeládou a smetanou. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu.
Krok 4: Rozpustíme máslo a do horkého máčíme lžíci. Pomocí druhé vytvoříme z kaše noky. Ukládáme je na talíř a poléváme omáčkou. Zdobíme čerstvými borůvkami.
Zveřejněno 9. 3. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Škubánky s borůvkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xXpz
Moje poznámka
Škubánky s borůvkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xXpz
Nejnovější recepty
Bezlepkové dia koblížky
Přidáno před 9 hodinami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
Přidáno před 15 hodinami
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči v pomalém hrnci
Přidáno 1. 4. 2025 18:34
Květák pečený v těstíčku s parmazánem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 1. 4. 2025 17:16
Vajíčkový cottage salát
Přidáno 1. 4. 2025 14:00
Palačinky v troubě
Přidáno 1. 4. 2025 12:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chutné vafle
Reveroger před 3 hodinami
Kedlubnový míchaný salát
Sahula před 3 hodinami
Kedlubnový salát s okurkou
Sahula před 3 hodinami
Hovězí plátky na špeku a pórku
Ongbac3 před 4 hodinami
Pomazánka z tuňáka
radekfiala před 4 hodinami
Sýrová omáčka
_martakrizk8_ před 5 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Ashelin před 5 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Rradka před 5 hodinami
Rychlá buchta Margot
XNika před 7 hodinami
Rychlý jablečný štrúdl - listové těsto
lukasvanek237 před 7 hodinami
Suroviny:
brambory,
mouka polohrubá,
sůl,
máslo,
borůvky,
marmeláda borůvková,
smetana zakysaná,
mléko
Komentáře (6)