Hraběnčiny výborné řezy
Hraběnčiny řezy patří k nejlepším českým moučníkům. Nadýchaný sníh promění obyčejný jablečný koláč ve sváteční dezert - jako ze zámku. Vyzkoušejme ověřený recept. Řezy budou chutnat stejně báječně, jako chutnaly od našich babiček.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 561 kJ / 4 197 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,32 g |
Tuky | 185,51 g |
Vláknina | 27,60 g |
Cholesterol | 851 mg |
Sodík | 639 mg |
Sůl | 1,42 g |
Sacharidy | 541,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mouky prosáté s kypřicím práškem do pečiva nasekáme tuk, přidáme žloutky a cukr a rychle zpracujeme těsto. Třetinu těsta vložíme do sáčku a odložíme přibližně na hodinu do mrazničky. Zbytek necháme uležet v chladničce.
Krok 2: Jablka nastrouháme nahrubo.
Krok 3: Z bílků ušleháme tuhý sníh.
Krok 4: Těsto rozválíme na nízký plech s papírem na pečení (těsto je nízké a tenké), na ně klademe nastrouhaná jablka, která posypeme skořicí, případně vanilkovým cukrem.
Krok 5: Sníh natřeme na jablka a na něj nastrouháme těsto z mrazničky.
Krok 6: Plech vložíme do trouby a při 180 °C pečeme dozlatova, zhruba 35-40 minut. Tento čas je pouze orientační.
Zveřejněno 26. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hraběnčiny výborné řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xo68
Moje poznámka
Hraběnčiny výborné řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xo68
Nejnovější recepty
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 10 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 14 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 18 hodinami
Plátky krkovice zapečené s cibulí a dvěma druhy sýrů
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Účastnice Hell's Kitchen Sierra přiznala, kdy je v kuchyni nejistá a jaká jídla neumí vařit: Musím se to naučit, to vím, říká
Cukrář Josef Maršálek bude zase péct s Terezou Bebarovou. Do Prahy už tento víkend přivezou Vánoce jako z pohádky
Špagety chudé báby Klouzandy: Recept Jiřiny Bohdalové připravíte do půlhodinky a vyjde jen na pár korun
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 9 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 10 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 10 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 10 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 11 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 11 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 12 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 12 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 13 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 16 hodinami
Tématické fráze:
hraběnčiny řezy,
hrabencin závin,
hraběnčiny řezy recept,
nejlepší hraběnčiny řezy,
hraběnčin řez,
hraběnčiny řezy s tvarohem,
hraběnčiny řezy s jablky,
výborné řezy,
hraběnčiny řezy strouhane,
hraběnčiny řezy top recepty,
hraběnčin kolač,
hraběnčiny řezy jednoduchý recept,
hrabenčiny řezy tvaroh,
recept na hraběnčiny řezy,
hrabenčin strůdl,
recept hraběnčiny řezy,
výborné moučníky a řezy recepty,
hrabenciny rezy z hladke mouky,
výborné a jednoduché řezy,
hraběnčin moučník
Suroviny:
mouka hladká,
tuk hera,
žloutek,
cukr moučkový,
kypřící prášek do pečiva,
jablko,
cukr vanilkový,
cukr,
skořice,
bílek
Komentáře (85)