Hraběnčiny výborné řezy
Hraběnčiny řezy patří k nejlepším českým moučníkům. Nadýchaný sníh promění obyčejný jablečný koláč ve sváteční dezert - jako ze zámku. Vyzkoušejme ověřený recept. Řezy budou chutnat stejně báječně, jako chutnaly od našich babiček.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 561 kJ / 4 197 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,32 g |
Tuky | 185,51 g |
Vláknina | 27,60 g |
Cholesterol | 851 mg |
Sodík | 639 mg |
Sůl | 1,42 g |
Sacharidy | 541,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mouky prosáté s kypřicím práškem do pečiva nasekáme tuk, přidáme žloutky a cukr a rychle zpracujeme těsto. Třetinu těsta vložíme do sáčku a odložíme přibližně na hodinu do mrazničky. Zbytek necháme uležet v chladničce.
Krok 2: Jablka nastrouháme nahrubo.
Krok 3: Z bílků ušleháme tuhý sníh.
Krok 4: Těsto rozválíme na nízký plech s papírem na pečení (těsto je nízké a tenké), na ně klademe nastrouhaná jablka, která posypeme skořicí, případně vanilkovým cukrem.
Krok 5: Sníh natřeme na jablka a na něj nastrouháme těsto z mrazničky.
Krok 6: Plech vložíme do trouby a při 180 °C pečeme dozlatova, zhruba 35-40 minut. Tento čas je pouze orientační.
Zveřejněno 26. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hraběnčiny výborné řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xo68
Moje poznámka
Hraběnčiny výborné řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xo68
Nejnovější recepty
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 1 hodinou
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 1 hodinou
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 4 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 6 hodinami
Kořeněné cukroví
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenátová polévka se smetanou
Jasek před 1 hodinou
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 5 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 5 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 7 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 8 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 8 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 10 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 23 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Tématické fráze:
hraběnčiny řezy,
hrabencin závin,
hraběnčiny řezy recept,
nejlepší hraběnčiny řezy,
hraběnčin řez,
hraběnčiny řezy s tvarohem,
hraběnčiny řezy s jablky,
výborné řezy,
hraběnčiny řezy strouhane,
hraběnčiny řezy top recepty,
hraběnčin kolač,
hraběnčiny řezy jednoduchý recept,
hrabenčiny řezy tvaroh,
recept na hraběnčiny řezy,
hrabenčin strůdl,
recept hraběnčiny řezy,
výborné moučníky a řezy recepty,
hrabenciny rezy z hladke mouky,
výborné a jednoduché řezy,
hraběnčin moučník
Suroviny:
mouka hladká,
tuk hera,
žloutek,
cukr moučkový,
kypřící prášek do pečiva,
jablko,
cukr vanilkový,
cukr,
skořice,
bílek
Komentáře (85)