Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškot politý pudinkem a zdobený ovocem – recept na oběd nebo večeři pro děti

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 282 kJ /
1 740 kcal
Bílkoviny58,52 g
Tuky61,28 g
Vláknina3,15 g
Cholesterol 813 mg
Sodík 539 mg
Sůl1,23 g
Sacharidy237,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme dortovou formu nebo malý pekáček, vyložíme peč. papírem, nebo vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou či strouhankou. Krok 2: Rychlý piškot: vejce, cukr, olej a špetku soli šleháme šlehačem, až hmota zbělá a hodně nabude (až 3x). Pak opatrně vmícháme mouku s troškou prášku na pečení (slabou půlku lžičky), nalijeme do připraveného pekáčku a upečeme stejně jako klasický piškot. Krok 3: Ihned nalijeme do připravené formy a dáme péct do vyhřáté trouby. Toto malé množství musíme upéct prudčeji, aby to dětičky neměly vysušené. Teplota podle toho, jak peče vaše trouba, ale doporučuji péct asi při 190º C. Korpusek je nízký, tudíž bude brzy propečený, dobu pečení už si nepamatuji (asi 12-15 minut?, možná i 20 minut, ale opravdu to už nevím), ale je třeba to hlídat, jakmile začne malinko růžovět, tak rychle z trouby vyndáme. Krok 4: Necháme jen částečně vychladnout a ještě teplý (ne horký) nakrájíme na porce, polijeme teplým pudinkem a ozdobíme a obložíme větším množstvím ovoce. Krok 5: Než korpus trochu prochladne, rychle uvaříme pudink. Pokud nechceme dále čekat na zchladnutí, dáme nádobu s hotovým pudinkem na chvilku do dřezu s trochou studené vody, občas promícháme a za chviličku můžeme podávat. Krok 6: Ovoce se hodí měkčí, spíše malinko nakyslé, jahody, maliny, v zimě ovoce z kompotu nebo třeba na kousky pokrájené dílky pomeranče nebo mandarinky, podle možností ledničky či špajzky. Můžeme posypat strouhanou čokoládou. Krok 7: Korpus můžeme upéct i z klasického piškotového těsta:
Klasický piškot: Oddělíme bílky od žloutků, z bílků vyšleháme se špetkou soli pevný sníh. V druhé míse našleháme žloutky a cukr do pěny, až hmota zbělá a nabude. Postupně po lžících zašleháme i olej. Po troškách zamícháme mouku a pak opatrně vmícháme ušlehané bílky, ale jen zlehka mícháme, spíše převalujeme vařečkou.

Zveřejněno 15. 3. 2020

Poznámka autorky MamlajdaD

Recept pro děti a milovníky sladkého. Je rozepsán hodně podrobně, aby ho zvládly i mladé maminky, které si ještě v kuchyni nejsou jisté „v kramflecích“. Ale není ani pracný, ani složitý, zvládne ho určitě i úplný začátečník. Přeji dobrou chuť!

Omlouvám se, že nepřidávám foto, ale já sladké nemůžu. Pokud někdo foto přidá, budu mít velkou radost!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškot politý pudinkem a zdobený ovocem – recept na oběd nebo večeři pro děti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lGJ7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškot politý pudinkem a zdobený ovocem – recept na oběd nebo večeři pro děti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lGJ7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

MamlajdaD: ...není zač, bylo mi potěšením;-):-K

recepty73: To je krásná fotka! :-K<3 Moc se mi líbí!:yes::-8:-D Moc děkuji za tu fotografii, je opravdu více než zdařilá! :yes::yes::yes: Ještě jednou děkuji a moc zdravím! :-K:-K:-K

Suroviny:
vejce, olej, cukr krupice, mouka hladká, sůl, mléko, cukr krupice, čokoláda

Přidat fotografie receptu