Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí rohlíky se špaldovou moukou

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min

80 min (80 min příprava)

Suroviny

Porce: 8 ks

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 863 kJ /
1 879 kcal
Bílkoviny53,55 g
Tuky75,59 g
Vláknina25,68 g
Cholesterol 14 mg
Sodík 4,10 g
Sůl10,23 g
Sacharidy233,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve uděláme kvásek, promícháním 1 lžičky mouky, 3 lžic vlahého mléka a cukru, necháme vykynout.
Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, olej (může být olivový), přidáme kvásek a zaděláme vlažným mlékem.
Přikryté těsto (váží 520 g) necháme na na teplém místě vykynout, pak promícháme a necháme kynout ještě jednou. Krok 2: Z dvakrát vykynutého těsta uděláme stejně velké kuličky (převážíme), podle toho, jak chceme rohlíky velké.
Každou kuličku rozválíme a srolujeme rohlík (rozdělím těsto na poloviny, z každé udělám 4 stejné dílky). Rohlíky pokládáme na plech vyložený papírem a přikryté necháme ještě půl hodiny kynout. Krok 3: Předehřejeme troubu na 200 °C. Nakynuté rohlíky potřeme teplým mlékem a posypeme podle chuti kmínem, semínky nebo mákem. Dáme do předehřáté trouby a pečeme cca 10 minut, pak snížíme teplotu na 180 °C a dopečeme podle potřeby 5-7 minut. Pečte podle své trouby, čas uvádím orientační. Krok 4: Hotové rohlíky vyndáme na mřížku a necháme vychladnout.

Zveřejněno 17. 3. 2020

Poznámka autorky Marie Svarcova

Na kynutí těsta používám uzavíratelné misky ke kynutí určené. Těsto vykyne mnohem rychleji, cca 2x15 min a pak na plechu 30 minut.

Můžete udělat z většího množství, já klidně udělám každý den čerstvé, jsou opravdu výborné, lze použít mouku jen špaldovou nebo jen hladkou, podle toho, co máte aktuálně doma.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí rohlíky se špaldovou moukou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L4Mv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí rohlíky se špaldovou moukou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L4Mv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

JindraTom: omlouvám se a děkuji za komentář - 200-250 ml podle toho jak saje mouka :-K Hezký, zdravý den

Dobrý den,
kolik se prosím dává mléka? V surovinách není uvedeno.

cathleen: :-) moc děkluji za komentář, 1 lžíce je 20 g ne ml , ale 60 je správně :-) rohlíky jsou moc dobré i druhý den :-K :-):-Kměj sde hezky a zdravě

Maruško, rohlíky jsou - jedna báseň! :yes:<3
Jen malou připomínku k odměřování oleje - moje největší a opravdu hluboká polévková lžíce má 10 ml (= 10 g vody, proto to vím přesně), tak těch tvých 60 ml oleje bude spíš 6 lžic než 3. ;-)

Tématické fráze:
špaldová mouka recepty, špaldové rohlíky, domácí rohlík z hladké mouky, domácí rohlíky z hladké mouky, špaldova mouka-recepty, domaci rohliky, špaldová mouka recept, správně nakynuté domácí rohlíky, domácí rohlíky z hladke z hladké mouky, housky se špaldovou moukou, anglické rohlíky ze špaldové hladké z hladké mouky, domácí rohlíky ne kynuti, vyborne spaldove rohliky

Suroviny:
mouka špaldová hrubá, mouka hladká, droždí, olej, cukr krupice, sůl, mléko

Přidat fotografie receptu