Suroviny
Porce: 8 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 863 kJ / 1 879 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,55 g |
Tuky | 75,59 g |
Vláknina | 25,68 g |
Cholesterol | 14 mg |
Sodík | 4,10 g |
Sůl | 10,23 g |
Sacharidy | 233,37 g |
Postup přípravy
Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, olej (může být olivový), přidáme kvásek a zaděláme vlažným mlékem.
Přikryté těsto (váží 520 g) necháme na na teplém místě vykynout, pak promícháme a necháme kynout ještě jednou. Krok 2: Z dvakrát vykynutého těsta uděláme stejně velké kuličky (převážíme), podle toho, jak chceme rohlíky velké.
Každou kuličku rozválíme a srolujeme rohlík (rozdělím těsto na poloviny, z každé udělám 4 stejné dílky). Rohlíky pokládáme na plech vyložený papírem a přikryté necháme ještě půl hodiny kynout. Krok 3: Předehřejeme troubu na 200 °C. Nakynuté rohlíky potřeme teplým mlékem a posypeme podle chuti kmínem, semínky nebo mákem. Dáme do předehřáté trouby a pečeme cca 10 minut, pak snížíme teplotu na 180 °C a dopečeme podle potřeby 5-7 minut. Pečte podle své trouby, čas uvádím orientační. Krok 4: Hotové rohlíky vyndáme na mřížku a necháme vychladnout.
Zveřejněno 17. 3. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí rohlíky se špaldovou moukou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L4Mv
Moje poznámka
Domácí rohlíky se špaldovou moukou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L4Mv
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 46 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 1 hodinou
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 2 hodinami
Tématické fráze:
špaldová mouka recepty,
špaldové rohlíky,
domácí rohlík z hladké mouky,
domácí rohlíky z hladké mouky,
špaldova mouka-recepty,
domaci rohliky,
špaldová mouka recept,
správně nakynuté domácí rohlíky,
domácí rohlíky z hladke z hladké mouky,
housky se špaldovou moukou,
anglické rohlíky ze špaldové hladké z hladké mouky,
domácí rohlíky ne kynuti,
vyborne spaldove rohliky
Suroviny:
mouka špaldová hrubá,
mouka hladká,
droždí,
olej,
cukr krupice,
sůl,
mléko
Komentáře (4)