Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové medailonky s omáčkou z gorgonzoly

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy do 20 minut + odležení masa

do 20 minut + odležení masa

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 671 kJ /
1 116 kcal
Bílkoviny27,66 g
Tuky104,65 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 230 mg
Sodík 647 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy14,49 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou panenku odblaníme (zbavíme všech stříbřitých blan, maso by bylo tvrdé), nakrájíme na plátky 1,5-2 cm široké. Plátky lehce naklepeme klouby ruky a opepříme čerstvě mletým pepřem. Pokapeme olejem, necháme v chladu 30 minut odležet a pak osolíme dle chuti. Na pánvi, nejlépe nerezové, na horkém oleji maso po obou stranách opečeme. Mandle opečeme na malé suché pánvičce. Krok 2: Na omáčku ohřejeme smetanu, přidáme nakrájený sýr a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a zvolna vaříme do požadované hustoty, odstavíme a přidáme máslo. Už se nesmí vařit, ztratilo by jemnou konzistenci a oddělovalo by se. Kdo má rád, zakápne omáčku limetkovou šťávou. Krok 3: Na talíř dáme vepřovou panenku, přelijeme horkou sýrovou omáčkou, posypeme nasucho opraženými mandlemi.
Podáváme s pečeným bramborem.

.

Zveřejněno 22. 3. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové medailonky s omáčkou z gorgonzoly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kE9v

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové medailonky s omáčkou z gorgonzoly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kE9v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
medailonky na s gorgonzolou

Suroviny:
gorgonzola, pepř mletý, sůl, olej, smetana, máslo, mandle, šťáva limetková

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu