Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maminčina bábovka

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

LucieSubrtova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 730 kJ /
3 999 kcal
Bílkoviny88,79 g
Tuky120,18 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 1,03 g
Sodík 498 mg
Sůl1,84 g
Sacharidy632,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky s cukrem vyšlehejte do pěny, z bílků ušlehejte sníh. Do žloutkové pěny přidejte šlehačku a zamíchejte. Nasypte mouku s práškem do pečiva, lehce zamíchejte a nakonec přidejte ušlehaný sníh z bílků. Znovu opatrně zamíchejte. Krok 2: Formu vymažte sádlem, vysypte hrubou moukou a nalijte do ní těsto. Krok 3: Pečte při 150°C cca 30-45 minut.

Zveřejněno 23. 3. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maminčina bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A4jj

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maminčina bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A4jj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Veronika.Hrozna: však mu kúp organizér napr. v IKEA

ivulinka: :-D:-D:-DUž mám objednáno , formu na dort a bábovku průměru 26 cm a jednu na srnčí hřbet. Manželovi stačí ty, co mi vzal do sklepa na třídění šroubků. ;-) Všude měli jenom průměr 20 cm , ale nakonec se zadařilo. :yes:

Veronika.Hrozna: :-D:-D:-D:yes:
fotka sady: https://www.mall.cz/i/15787150/800/800...možná by z toho měl i něco manžel:-D:-D:-D

ivulinka: Já mám klasiku jen jednu, ale mně se právě tato tvoje líbí. Manžel ví co má koupit! Mně je manžel krade, hlavně ty na biskupské chlebíčky, srnčí hřbet a dá si do nich šroubky! Viz. recept na šodó chlebíčky , jak jsem pekla recept od Casina !!!!:-D:-D:-D

hospodyne: Moc děkuji, myslíš, že to je nový typ? Jdu hledat. ;-)

Veronika.Hrozna: formu mám ze sady, dostala jsem ji od manžela kdysi ke svátku...byla tam forma na biskupský chlebíček, forma na koláč s vlnkovým okrajem a kulatá forma s průměrem 26 cm, do které mám rovné dno a bábovkové dno. V bábovkové formě peču raději než v klasické, je to sichr, obvod se dá povolit a roztáhnout, když se bábovce nechce ven a taky se líp upeče. Bábovky pečené v klasické formě jsou ale hezčí.

Veronika.Hrozna: zadejte si do vyhledávače " forma na bábovku rozkládací" a můžete vybírat:-K:-K

Veronika.Hrozna: Může být stará (cca 30 let) nebo ještě starší. Většinou jde o formu s 2 odpínacími dny, jedno je dortové, druhé bábovkové. Střed nemusí být k formě připevněn. Je na větší objem těsta, například na šlehačkovou bábovku, která je tu uvedena. Je to spíše věnec než bábovk- bezvadně v ní vypadá tvarohový želatinový dort s ovocem a piškoty. Myslím, že by se ještě dala koupit někde, kde mají klasiku. ;-)

ivulinka: Ta forma je stará, nebo nová? Já ještě takovou neviděla a moc se mi líbí a má velký střed, takže se rychleji upeče !
Formu s tím malým středem peču až 55 -60 minut.

Eja57: Děkuji:-K
Cukr doplním;-)

ivulinka: ta je krásná:yes:
citronovou kůru taky dávám a ještě maličko vanilky....hezký jednoduchý recept, jen bych pro začátečníky v receptu zmínila, že cukr krupice

Děkuji za recept, přidala jsem jen strouhanou citronovou kůru. Přikládám fotku, aby recept nebyl bez fotky a bodík:-8:yes:

Tématické fráze:
maminčiny recepty bábovka se šlehačkou

Suroviny:
mouka hladká, cukr krupice, vejce, prášek do pečiva, šlehačka

Přidat fotografie receptu