Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí knedlík od maminky

Domácí knedlík je neodmyslitelnou přílohou ke guláši či svíčkové. Jeho příprava není žádná věda a tak knedlík, připravovaný bez kynutí, bude krásně nadýchaný a společně s výtečnou omáčkou vytvoří perfektní kombinaci.

Hodnocení receptu je 4,4 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Petonka Petonka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 314 kJ /
1 987 kcal
Bílkoviny68,48 g
Tuky15,50 g
Vláknina18,36 g
Cholesterol 228 mg
Sodík 531 mg
Sůl1,28 g
Sacharidy384,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Droždí se dvěmi lžícemi mouky a lžičkou cukru rozdrobíme a zalijeme 50 ml teplého mléka. Krok 2: Až vzejde kvásek, smícháme ho se zbytkem mouky, solí, žloutkem a zbytkem teplého mléka. Vypracujeme hladké nelepivé těsto. Krok 3: Z těsta vytvarujeme dva válečky ve tvaru knedlíku. Vaříme ve vroucí vodě nebo v páře 20 minut. Krok 4: Po uvaření propíchneme špejlí, aby se knedlík nesrazil.

TIP: Jak nakrájet knedlíky?

Zveřejněno 23. 3. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí knedlík od maminky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D3Nk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí knedlík od maminky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D3Nk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Takže bez kynutí?????<3

Renata1990: 42 g droždí na 500 g mouky ( podle mne je tam toho droždí fakt hodně - běžně se dává 42 g/kg mouky) - dost dobře šutr nemůže vzniknout....vzešel kvásek - neaktivní droždí? moc horké mléko? někde technologická/surovinová chyba....

Renata1990:
To mě mrzí, že se vám knedlík nepovedl ale tuhý jsem ho nikdy neměla.
Vždycky nadýchaný.

Tímto knedlíkem bych někomu zajisté rozbila i hlavu :-D těsto tuhé, knedlíky jak kámen :no:

Buchyna: A proč to řešíte po půl roce, když navíc vidíte, že se někdo přihlásil pod tímto podivným nickem jen kvůli jediné poznámce ? :-O

Petonka:
S tím si nelamte hlavu! :-)

Buchyna:
To je na mě?:-)

Petonka: kdyby jste pozorně četla, je tam jasně napsáno: v 50ml. mléka rozmícháme droždí a zbytek teplého mléka přidáme do ostatních surovin. Nevím tedy, kdo je tady to lejno:-D

Petti.K: to jsem ráda, ja je dnes dělala taky, se svíčkovou na smetaně :-Q

dnes jsem delala a super :yes:

lejno:
250ml

Kolik mléka?V surovinách je 250ml a v popisku jen 50ml.:-?

Simona Skolakova: u nas zatím naštěstí máme.Alespoň to čerstvé. Ja myslím, že to nebude dlouhodobý výpadek a brzy doplní. Mrkněte třeba i v menším obchůdku, nebo ve zdravé výživě. ;-)

Simona Skolakova: No proto jsem vítala recept na výrobu domácího droždí, ať už je opsaný odkudkoliv - ostatně vkladatel zdroj uvedl, což je chvályhodné. Jen najít odvahu se do té výroby pustit. :-O

casino: máte snad zdroje;-);-);-);-)tak u nás je to nedostatkové zboží;-);-);-)ale neva,nějak to zvládneme;-);-);-)

Simona Skolakova:
Droždí?
No a kolik kilo by bylo libo, he? :-K

Tématické fráze:
knedlik jako od pro maminky

Suroviny:
mouka hrubá, cukr, sůl, žloutek, mléko, droždí čerstvé

Přidat fotografie receptu