Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Luštěninová polévka s pórkem a pikantní klobásou

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 341 kJ /
798 kcal
Bílkoviny51,35 g
Tuky24,94 g
Vláknina31,66 g
Cholesterol 109 mg
Sodík 874 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy77,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čočku propláchneme, zalijeme vodou a necháme hodinu namáčet.
V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm drobně krájenou cibuli. Přidáme protlak, společně orestujeme, přisypeme papriku, necháme rozvonět a přidáme namočenou čočku. Dolijeme vývarem a vaříme pomalým varem doměkka. Krok 2: Pórek očistíme a velice jemně nakrájíme. Krátce před koncem, kdy je čočka téměř měkká, ho přidáme do polévky společně s propláchnutými fazolemi a dovaříme. Krok 3: Klobásu nakrájíme na kolečka a opečeme nasucho na pánvičce.
Přidáme ji do polévky, kterou dochutíme pepřem, je-li třeba přisolíme a posypeme petrželkou.

Zveřejněno 24. 3. 2020

Poznámka autorky maris

Kdo nemá rád klobásu, může ji vynechat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Luštěninová polévka s pórkem a pikantní klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M3D1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Luštěninová polévka s pórkem a pikantní klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M3D1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
kapustová polévka s s porkem

Suroviny:
čočka, fazole červené sterilované, pórek, klobása pikantní, cibule, protlak rajčatový, paprika sušená sladká, vývar zeleninový, ghee, sůl, pepř mletý, petržel

Přidat fotografie receptu