Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepková zelňačka s tofu a hlívou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

pavel111 pavel111

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 038 kJ /
487 kcal
Bílkoviny22,68 g
Tuky2,52 g
Vláknina39,70 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,84 g
Sůl12,00 g
Sacharidy74,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříme nakrájené brambory. Krok 2: Usmažíme na oleji cibulku, přidáme sladkou papriku, na kostky nakrájenou hlívu a na kostky 1x1x1cm nakrájené uzené tofu. Pod pokličkou za občasného míchání dusíme celou směs, dokud nebude hlíva měkká. Krok 3: Vymačkáme kysané zelí, pokud je moc kyselé, tak propláchneme. Následně překrájíme. Zelí s vývarem nebo jen vodou, bobkovým listem a novým kořením přivedeme do varu. Krok 4: Přidáme udušenou směs a na kostičky nakrájené vařené brambory. Krok 5: Část polévky (asi 1/5 včetně zelí...) odebereme a v samostatné nádobě rozmixujeme do hladka tyčovým mixérem. Následně vrátíme zpět do hrnce. Krok 6: Přidáme smetanu, dosolíme, dokyselíme vymačkanou šťávou ze zelí a podáváme.

Zveřejněno 25. 3. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepková zelňačka s tofu a hlívou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P3m6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepková zelňačka s tofu a hlívou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P3m6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
zelí tofu

Suroviny:
zelí kysané, hlíva ústřičná, tofu uzené, brambory, cibule, paprika sušená sladká, máslo, smetana, bobkový list, koření nové koření, sůl

Přidat fotografie receptu