Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vláčná kokosová buchta s čokoládovým přelivem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

dvori dvori

Snadný

Suroviny pro 18

18

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 562 kJ /
3 241 kcal
Bílkoviny75,16 g
Tuky142,72 g
Vláknina26,30 g
Cholesterol 550 mg
Sodík 2,71 g
Sůl1,08 g
Sacharidy390,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce vyšleháme spolu s cukrem do pěny. Po lžících přidáme kysané podmáslí a olej. Nakonec přimícháme strouhaný kokos, mouku s jedlou sodou a práškem do pečiva. Hotové těsto přendáme do vymazané a vysypané formy. Krok 2: Buchtu pečeme na 170 °C přibližně 20 minut - průběžně kontrolujeme špejlí. Krok 3: V průběhu pečení si připravíme čokoládový přeliv. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu v kokosovém mléce a rumu. Nakonec přimícháme kakao. Krok 4: Upečenou buchtu necháme pár minut vychladnout. Poté do ní opačným koncem vařečky vytvoříme díry tak do půlky těsta (ne až na dno!) a celý korpus zalijeme stále teplým přelivem. Krok 5: Na ozdobu můžeme posypat strouhaným kokosem a po vychladnutí necháme hotovou buchtu na pár hodin uležet v lednici.

Zveřejněno 27. 3. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vláčná kokosová buchta s čokoládovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gmYj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vláčná kokosová buchta s čokoládovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gmYj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
buchta z kysaného podmáslí, buchta z podmáslí s dírami, makovec z kysaného podmáslí, mrkvova buchta s kokosem

Suroviny:
vejce, cukr krystal, podmáslí, olej, mouka polohrubá, mouka celozrnná, kokos strouhaný, prášek do pečiva, soda jedlá, mléko kokosové, rum, čokoláda hořká, kakao

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu