Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahoďák - dort

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 037 kJ /
2 877 kcal
Bílkoviny76,64 g
Tuky189,68 g
Vláknina13,00 g
Cholesterol 1,22 g
Sodík 565 mg
Sůl1,55 g
Sacharidy209,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krém: smetanu vyšleháme do tuha a zlehka vmícháme do vyšlehaného tvarohu s cukry dle chuti. Krém rozdělíme a do poloviny vmícháme na kousky pokrájené jahody (cca 250 g). Krok 2: Korpus: žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej, vodu a promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem, dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme a rovnoměrně rozetřeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dorůžova. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Po upečení necháme korpus vychladnout, pak ho prokrojíme a naplníme polovinou náplně, do které jsme vmíchali pokrájené jahody. Pak zaklopíme vrchním dílem, potřeme rovnoměrně druhou polovinou čistého krému, kterou poklademe pokrájenými jahodami a přelijeme vlažným želé uvařeným dle návodu. Krok 3: Vše necháme v chladnu proležet a ztuhnout. Krok 4: Pak pokrájíme a před podáváním můžeme dozdobit šlehačkou, čerstvou jahodou... Vše dle vlastní chuti.

Zveřejněno 28. 3. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahoďák - dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qzRy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahoďák - dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qzRy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
jahodovy dort, jahoďák, kostkový na dort

Suroviny:
vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, olej, voda, mouka polohrubá, prášek do pečiva, tvaroh měkký, smetana ke šlehání, jahody, cukr vanilkový, jahody, želé dortové

Přidat fotografie receptu