Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plátky krkovičky na jablečném chutney (čatní)

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janky3 janky3

Náročný

Doba přípravy 20 min + chutney

20 min + chutney

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 432 kJ /
1 059 kcal
Bílkoviny27,84 g
Tuky4,68 g
Vláknina82,65 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,90 g
Sůl4,20 g
Sacharidy206,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Chutney:
Na hlubokou velkou pánev nebo do kastrolu nalijeme trochu olivového oleje, rozpálíme a přidáme nakrájenou cibuli. Když začnou okraje žloutnout, přilijeme trochu horké vody. Rozdusíme a až se odpaří voda, zase chvíli restujeme. Pak opět voda a několikrát dokola. Mezitím pokrájíme jablka na kostičky i se slupkou a přidáme je k cibuli. Společně dusíme. Postupně přidáváme koření a ocet. Dusíme do měkka (do rozvařena).
Přidáme nastrouhaný či pokrájený česnek.
Necháme trochu vychladnout. Vyndáme hřebíček a skořici. Rozmixujeme dohladka. Přendáme do malých zavařovaček se šroubovacími víčky a zarexujeme, jak jsme zvyklí. Já dám do hrnce na dno utěrku, postavím zavařovačky. Zaliji vodou kousek pod hrdlo, může být i teplá, ne horká a zapnu plyn na plný plamen. Přikryji poklicí. Jakmile začne voda vřít, ztlumím plamen a nechám 2-3 min vařit. Pak vypnu, po chvilce vyndám a postavím víčkem dolů. Skladuji v chladu. Krok 2: Plátky masa naklepeme z obou stran, opepříme a vložíme na hlubší pánev s rozpáleným olejem. Rychle opečeme z obou stran, posypeme vším kořením, obrátíme, přidáme chutney, podle chuti přisolíme, nalijeme buď trochu vývaru nebo vody, sójovku a redukujeme na řídkou kaši. Klidně můžete přidat ještě chutney i Haribi, pokud chcete ještě výraznější chuť. Krok 3: Já jsem to jedla s rajčatovým salátem, ale jako příloha mohou být brambory, pečené brambory, hranolky, bramborová kaše. rýže, pohanka, slzovka, fazolové lusky, chřest.

Zveřejněno 31. 3. 2020

Poznámka autorky janky3

Měla jsem otevřené chutney, tak jsem se rozhodla vyzkoušet ho pod maso, nikoli k masu. A klaplo to.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plátky krkovičky na jablečném chutney (čatní)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B3BQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plátky krkovičky na jablečném chutney (čatní)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B3BQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

zizala: Jé, ten palec dolů tam nepatří, vůbec nevím, kde se tam vzal. Přidala jsem jen smajlíka.

zizala: Oni to dávali ochutnat. Zaujala mě chuť koření, ještě jsem takovou neznala. Ale dalo by se určitě vyrobit doma. Nebo nahradit jiným kořením, hodícím se k chutnay.:-8:no:

janky3: A není to překlep? Nemá být habibi? Já směsi koření nekupuji, ale zaujal mě název, proto jsem se zajímala. :-)
http://www.svetkoreni.cz/cz/nabidka/koreni-mikes/k...

zizala: Koupila jsem ho na trhu ve stánku, také na poutích ho mívají či ve vestibulech velkých obchodních center. Řekla bych , že je to směs. Středně silně pálí, takže asi chilli, sůl, nějaký zvýrazňovač chuti, trochu masové příchuti, ale až na konci a právě tak libeček. Možná na špičku nože kurkumy a ještě menší špičku zázvoru . Zanechává pálivou chuť v krku a na kořenu jazyku. Brzy odezní.

Koření Haribi Google nezná. Můžu požádat o objasnění, oč jde? Děkuji.

Suroviny:
krkovice vepřová, olej olivový, koření, koření, sůl, chutney mangové, pepř mletý, omáčka sojová, cibule, jablko, olej olivový, pepř mletý, sůl, skořice, česnek, koření hřebíček, ocet

Přidat fotografie receptu