Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maďarská medvědí polévka

Výrazná polévka, která za svou chuť vděčí medvědímu česneku v kombinaci s mletou paprikou. Je plná také kousků brambor a žampionů. Jemnější tón polévce pak dodává zakysaná smetana. Ideální volba na chladnější jarní dny.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 701 kJ /
885 kcal
Bílkoviny27,84 g
Tuky48,20 g
Vláknina20,10 g
Cholesterol 123 mg
Sodík 134 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy75,99 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozpuštěném másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme na klínky pokrájené žampiony a smažíme do povadnutí. Vše zaprášíme moukou a paprikami a ještě krátce smažíme. Krok 2: Poté přisypeme oloupané a nakrájené brambory, zalijeme vývarem, promícháme, osolíme a opepříme dle chuti a přivedeme k varu. Na mírném ohni povaříme pod poklicí do změknutí brambor, za občasného promíchání. Krok 3: Když máme brambory měkké, polévku odstavíme. Přisypeme pokrájený medvědí česnek (trošku necháme na dozdobení) a vlijeme promíchanou zakysanou smetanu (část si ponecháme na dozdobení). Řádně promícháme, případně dochutíme solí, pepřem a můžeme servírovat. Krok 4: Na talířích polévku dozdobíme troškou zakysané smetany a medvědím česnekem.

TIP: Domácí zakysaná smetana

Zveřejněno 31. 3. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maďarská medvědí polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K3rG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maďarská medvědí polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K3rG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

To je taková dobrota! :-8:yes:
Měla jsem domácí pesto z medvědího česneku a místo pálivé papriky jednu sušenou pálivou papričku.

savlinka: ...byla výborná :yes:

Ty tedy děláš chutě:-D:yes:

Suroviny:
cibule, máslo, žampióny, brambory, česnek mědvědí, smetana zakysaná, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, mouka hladká, vývar masový, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu