Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Škvarkový chléb do trouby

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

La Furi Roja La Furi Roja

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 693 kJ /
1 361 kcal
Bílkoviny28,07 g
Tuky66,18 g
Vláknina23,10 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 6,19 g
Sůl15,40 g
Sacharidy152,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do teplé vody s lžičkou cukru rozdrobím droždí a nechám vzejít kvásek. Krok 2: Mezitím smíchám všechny suché suroviny. Krok 3: Do suchých surovin přidám kvásek, olej a ocet a v robotu nebo ručně vyhnětu nelepivé těsto. Přendám do moukou zaprášené mísy a v teple nechám 40 minut kynout. Krok 4: Z těsta vytvaruji bochánek, dám na vymazaný plech či pečící papír, a nechám ještě asi 15 minut kynout. Povrch bochánku nařežu a potřu rozšlehaným vejcem. Peču 45 minut na 230°C.

Zveřejněno 31. 3. 2020

Poznámka autorky La Furi Roja

Moje trouba peče mírně, jinak se po 15 minutách pečení doporučuje stáhnout teplotu na 200°C.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Škvarkový chléb do trouby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W36E

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Škvarkový chléb do trouby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W36E

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
nejlepší škvarkový chleba ze sušeného z droždí, skládaný chléb se se škvarkama, podmaslový chleba jako od babičky

Suroviny:
mouka žitná chlebová, mouka hladká, droždí, voda, cukr, škvarky, kmín celý, sůl, ocet, olej, česnek sušený

Přidat fotografie receptu