Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí uherský guláš z trouby

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 558 kJ /
1 089 kcal
Bílkoviny131,78 g
Tuky43,73 g
Vláknina21,61 g
Cholesterol 315 mg
Sodík 503 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy37,49 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky velikosti soust. Stejně velkou hromádku potřebujeme i nahrubo nakrájené cibule. Očistíme i česnek a oloupanou klobásu nakrájíme na kolečka. Předehřejeme troubu na 170°C .
V hlubší rozpálené pánvi rozehřejeme sádlo a opečeme maso důkladně ze všech stran, přidáme cibuli a opékáme dozlatova. Přidáme papriku, promícháme a zalijeme horkým vývarem, přidáme sůl a pepř. Krok 2: Přendáme do nádoby s poklicí, která je určená do trouby a dáme péct asi na 90 minut (pokud máme pánev s poklicí, která jde i do trouby, nemusíme přendavat). Po této době přidáme klobásu i česnek, dle potřeby lze podlít, ale zpravidla to není nutné. Krok 3: Vrátíme do trouby ještě asi na 30 minut nebo do změknutí masa. Není potřeba ničím zahušťovat, cibule se postará o dokonalý sosík. Dle chuti ještě přisolíme, opepříme a podáváme nejlépe s domácím chlebem nebo jiným pečivem, ale hodí se i knedlík nebo těstoviny. Na talíři přidáme kolečka cibule.

Zveřejněno 1. 4. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí uherský guláš z trouby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7P3Q

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí uherský guláš z trouby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7P3Q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
hovězí guláš duseny v v troube, hovězí guláš se zeleninou a klobásou v trobě

Suroviny:
kližka hovězí, cibule, česnek, klobása, sádlo, koření paprika maďarská, paprika, paprika sušená pálivá, pepř mletý, sůl, vývar hovězí

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu