Vepřové na slanině s medvědím česnekem
Víkendový oběd musí být pořádně sytý a plný chutí. Takové dušené vepřové na slanině, s omáčkou ozvláštněnou o medvědí česnek, tento účel splní dokonale. Jako přílohu zvolíte, je jen a pouze na vás.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 089 kJ / 1 694 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,91 g |
Tuky | 120,84 g |
Vláknina | 10,90 g |
Cholesterol | 324 mg |
Sodík | 2,24 g |
Sůl | 5,40 g |
Sacharidy | 14,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibule oloupeme a pokrájíme na drobno. Slaninu nakrájíme na kostičky.
Krok 2: Na rozpuštěném másle osmažíme drobně pokrájené cibule lehce dozlatova. Ke konci smažení přidáme osmažit i na kostičky pokrájenou slaninu.
Krok 3: Maso dle vlastního výběru (lze použít i drůbeží nebo králičí) pokrájíme na plátky nebo kostky, osolíme, opepříme a přidáme zatáhnout k cibulovo-slaninové směsi.
Krok 4: Přilijeme vývar, zhruba půllitr, a dusíme na mírném ohni, pod poklicí, doměkka, za občasného promíchání a případného podlití.
Krok 5: Když máme maso měkké, omáčku zahustíme do požadované hustoty jíškou nebo záklechtkou a necháme provařit, zhruba 20 minut, případně ještě dochutíme solí a pepřem.
Krok 6: Po zahuštění a provaření omáčku odstavíme a vmícháme do ní drobně pokrájené listy medvědího česneku.
Krok 7: Podáváme s rýží, bramborem, knedlíkem, nebo noky.
Zveřejněno 3. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové na slanině s medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zMmq
Moje poznámka
Vepřové na slanině s medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zMmq
Nejnovější recepty
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 2 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 5 hodinami
Šunková pomazánka na housku, chlebíčky i jednohubky
Přidáno před 6 hodinami
Plněná cottage placka nejen pro diabetiky
Přidáno před 8 hodinami
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 21 hodinami
Rybí polévka s kurkumou
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Jednoduchý kynutý švestkový koláč má tenké těsto a na něm položené šťavnaté ovoce posypané voňavou drobenkou
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 6 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 2 hodinami
Vrstvená jablková buchta
vozlenka před 2 hodinami
Pravý pařížský dort s krájecí polevou
Edward před 3 hodinami
Anglická omáčka
romankrejcik před 4 hodinami
Bramboračka č. 3
romankrejcik před 4 hodinami
Švestkový koláč - kynutý hrnkový
Alena Kovarova před 5 hodinami
Bleskové jablkové koblížky s mrkví
Wikki před 5 hodinami
Poctivá květáková polévka
Pecka před 6 hodinami
Květák pečený s bramborami a slaninou v jednom pekáčku
Pecka před 6 hodinami
Tématické fráze:
vepřové na slanině a česneku,
vepřová panenka s medvědím česnekem a anglickou slaninou,
vepřová panenka s medvědím česnekem a anglickou slaninouu
Suroviny:
maso vepřové,
cibule,
slanina anglická,
sádlo,
sůl,
pepř mletý,
vývar masový,
jíška,
česnek mědvědí
Komentáře