Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos na tymiánu se zelenou čočkou a pošírovaným vejcem

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 559 kJ /
612 kcal
Bílkoviny39,43 g
Tuky25,32 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 544 mg
Sodík 201 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy47,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čočku propláchneme a uvaříme podle návodu - nemusí se předem namáčet. Osolíme a ochutíme citronovým pepřem. Krok 2: Připravíme vejce: Do hrnečku vložíme potravinářskou folii, kterou vymažeme máslem. Opatrně do ní vyklepeme vajíčko, vytlačíme vzduch, pevně zavážeme, vyndáme z hrnečku a vložíme do vařící vody. Vaříme 4-5 minut. Je to jednoduchá a spolehlivá příprava. Krok 3: Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, vložíme tymián a osolené a opepřené filety. Krok 4: Opečeme z jedné strany, přidáme máslo, filety obrátíme a restujeme z druhé strany. Během restování přeléváme lososa výpekem s rozpuštěným máslem. Krok 5: Čočku rozdělíme na talíře, položíme na ni vejce a přidáme lososa. Můžeme doplnit čerstvou zeleninou, např. rukolou a cherry rajčaty.

Zveřejněno 5. 4. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos na tymiánu se zelenou čočkou a pošírovaným vejcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X86v

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos na tymiánu se zelenou čočkou a pošírovaným vejcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X86v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
losos, čočka zelená, vejce, sůl, pepř citronový, máslo, tymián čerstvý, olej olivový, zelenina

Přidat fotografie receptu