Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččina bramborová paštika

Hodnocení receptu je 4,4 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Doba přípravy 20- 25 min vč. vaření brambor + 30-40 min pečení

20- 25 min vč. vaření brambor + 30-40 min pečení

Suroviny

Porce: asi 6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 149 kJ /
6 250 kcal
Bílkoviny182,08 g
Tuky366,36 g
Vláknina112,10 g
Cholesterol 2,39 g
Sodík 5,12 g
Sůl11,68 g
Sacharidy532,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vařené brambory, ještě horké, rozmačkáme mačkadlem na br. kaši (mohou se i nastrouhat), přidáme krupičku, mléko a vejce, zapracujeme do brambor, přidáme ostatní suroviny a sůl i koření a pečlivě promícháme. Krok 2: Rozprostřeme do silně vymazaného pekáčku a pečeme uprostřed trouby na 180-190 st. C dočervena, asi 30-40 minut. Jako příloha se hodí dušené kysané zelí nebo zeleninový salát, ale stačí i kyselá okurka. Krok 3: Brambory jsem vařila oloupané, nakrájené podélně na půlky nebo na čtvrtiny. V tomto období jsou brambory chutnější vařené bez slupky.

Zveřejněno 6. 4. 2020

Poznámka autorky MamlajdaD

Původní recept je z časopisu Receptář, recept jsem upravila.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččina bramborová paštika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Qqj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččina bramborová paštika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Qqj

Tématické fráze:
paštika recept, bramborova pastika, recept bramborova paštika recept

Suroviny:
brambory, salám měkký, slanina uzená, česnek, cibule, vejce, krupice dětská, mléko, majoránka, sádlo

Přidat fotografie receptu