Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vesnické bagety

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Suroviny pro 1

4 velké až 8 menších

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 304 kJ /
2 224 kcal
Bílkoviny62,60 g
Tuky42,63 g
Vláknina20,74 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,42 g
Sůl16,00 g
Sacharidy387,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe to půjde v domácí pekárně. Do nádoby nejdříve dáme vlažnou vodu, olej, jemně nastrouhané brambory, pak obě dvě mouky smíchané se solí a nahoru rozdrobíme droždí. Zvolíme program Těsto. Krok 2: Vykynuté těsto vyjmeme na lehce pomoučený vál, propracujeme a rozdělíme na libovolný počet kousků. Podle toho, jak velké bagety chceme mít, já dělala 6 ks. Kousky těsta zpracujeme do malých bochánků a vyválíme bagetky. Krok 3: Rozložíme na plech s teflonovou fólií nebo papírem na pečení, překryjeme nejlépe mikrotenem a necháme vykynout. Vykynuté bagetky shora opatrně šikmo nařízneme, nejlépe žiletkou. Krok 4: Orosíme vlažnou vodou z rozprašovače a vložíme do předehřáté trouby. Horkovzduch 190 °C, klasické pečení 210 °C. Pečeme zhruba 20-25 minut, záleží, jakou velikost baget jsme zvolili a taky na naší troubě. Krok 5: Upečené bagety přendáme na mřížku a necháme vychladnout.

Zveřejněno 8. 4. 2020

Poznámka autorky Merylas

Jak na výrobu kynutého těsta bez domácí pekárny: https://www.toprecepty.cz/recept/24963-jak-na-vyro...

Do těsta jsem už zkoušela přidat i cca 30 g slunečnicového semínka, můžete vyzkoušet.

Tyto bagety jsou vláčnější.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vesnické bagety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pyQQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vesnické bagety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pyQQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

maris: Maruško, děkuji za vyzkoušení a foto. :yes: Jsem moc ráda, že recept nezklamal.:-K

Merylas: Maruško, dnes došlo na Tvé bagetky, jen jsem je ale udělala jako bulky, místo grahamové mouky jsem dala špaldovou celozrnnou, jsou výborné. Dovolila jsem si přidat fotku:-)

Merylas: děkuju, zkusím asi tu špaldovou nebo se podívám po té grahamové;-):-)

maris: Maruško, grahamová mouka jde nahradit pšeničnou celozrnnou. Grahamová je taktéž pšeničná celozrnná, ale obsahuje navíc otruby a to je jediný rozdíl. Kupuju ji ve Zdravé výživě. Z těch dvou mouk které máš k dispozici, bych použila špaldovou, obzvlášť, pokud je taky celozrnná. Tu zase moc nepoužívám já, tak nevím přesně, jaké druhy jsou v nabídce. :-) Pokud bys dala žitnou, tak to už bude chutnat víc "chlebově". Při záměně mouk se ale může trochu lišit množství použité vody. Některé mouky jsou více "žíznivé". :-) A díky za zájem.:-K

MiskaM: Děkuji. Jsou vláčné i druhý den, začala jsem do pečiva více používat vařené brambory.:-K

Maruško, moc se mi bagetky líbí, grahamovou mouku ale nemám, můžu dát třeba špaldovou nebo žitnou ? Já s pečením nemám moc zkušeností, grahamovou mouku jsem ještě neměla a tak nevím, jestli jde nahradit:-8

Vypadají skvěle :yes: někdy zkusím :-K

Tématické fráze:
bageta recept, bagetka recept, recepty na bagety

Suroviny:
mouka hladká, mouka grahamová, brambory, sůl, voda, olej, droždí čerstvé

Přidat fotografie receptu