Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybízová zmrzlina

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 58 min Doba tepelné úpravy: 2 min

60 min (58 min příprava + 2 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 931 kJ /
940 kcal
Bílkoviny3,85 g
Tuky0,58 g
Vláknina5,26 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 74 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy227,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme vodu s pudinkovým práškem, cukrem, špetkou skořice a za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme cca 2 minuty a za občasného promíchání zchladíme. Rychleji to půjde ve studené vodní lázni. Krok 2: Pak vmícháme rybízový protlak, přidáme šťávu z pomeranče, případně trochu citronové šťávy a studenou směs vlijeme do zmrzlinovače. Krok 3: Přístroj zapneme a necháme zmrazit. Ihned podáváme.

Zveřejněno 11. 4. 2020

Poznámka autorky Merylas

Inspiraci jsem našla v jedné starší kuchařce.

Použila jsem hustou šťávu, kterou si zavařuji v malých skleničkách. V sezoně se použije čerstvé ovoce, které se propasíruje.

Cukru si každý dá dle potřeby.

Kdo nemá zmrzlinovač, tak se směs vlije do nižší plastové nádoby, vloží do mrazničky a zhruba co 45-60 minut se promíchává vidličkou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízová zmrzlina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xKvB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízová zmrzlina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xKvB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Merylas: tak já ten rybíz tedy dám do odšťavňovače ,už se na ni těším :-Q:-Q:-Q

zdenka.s: Rybíz bych propasírovala nebo nějak vylisovala a vmíchá se až do toho vychladlého vařeného základu z pudinku. <3

Merylas: jak tam mám dát čerstvý rybíz ,rozmixovaný předem nebo až v tom povařeném základu ?Děkuji za radu :-K

MamlajdaD: :-) Děkuji. :-K Já používám k přípravě zmrzliny různé suroviny, včetně tvarohu a tak nějak na střídačku. Ten pudinkový základ je docela fajn. Ovoce mám z vlastní zahrádky a přebytky buď mrazím, nebo zavařuji. A taktéž přeji pevné zdraví. :-K

Merylas: Bod jsem dala hned, jak se tu recept objevil, ale já už mám na tu zmrzku chuť, jen se na obrázek podívám! :-D Hned jsem dala do oblíbených. Já dělám většinou zmrzky na tvarohovém základu, tahle je pro mně také zajímavá, určitě brzy zkusím! Vypadá výborně! <3:yes::yes: Přeji pevné zdraví!:-K:-K:-K

Tématické fráze:
rybizova zmrzlina

Suroviny:
voda, cukr krupice, pudink vanilkový, skořice, protlak, pomeranče

Přidat fotografie receptu