Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční sekaná jednoduše a rychle

Sekaná je považována za obyčejné jídlo. Tuto sekanou je však vhodné podávat na Velikonoce, jelikož se uvnitř skrývají vařená vejce a špenát. Velikonoční sekaná je vynikající se šťouchanými bramborami a dozlatova opečenou cibulkou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Zapletalova Zapletalova

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 418 kJ /
2 968 kcal
Bílkoviny219,03 g
Tuky204,81 g
Vláknina9,52 g
Cholesterol 1,98 g
Sodík 3,76 g
Sůl9,05 g
Sacharidy58,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme formu, ve které budeme sekanou péct, může být klasická chlebíčková forma. Do formy úhledně naskládáme plátky slaniny tak, aby všechny stěny byly zakryté. Krok 2: Všechny suroviny (kromě uvařených vajec a špenátu) smícháme dohromady, dochutíme dle potřeby a naplníme polovinu formy. Krok 3: Dáme vrstvu špenátu, uvařená vejce a nakonec zbytek masa. Krok 4: Pečeme s ohledem na svou troubu, přibližně na 170 °C asi hodinu.

TIP: Jak využít čerstvé špenátové listy v kuchyni

Zveřejněno 13. 4. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční sekaná jednoduše a rychle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P3Z4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční sekaná jednoduše a rychle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P3Z4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
maso hovězí mleté, maso vepřové mleté, slanina, strouhanka, vejce, česnek, tymián, olej olivový, pepř mletý, sůl, vejce, špenát

Přidat fotografie receptu