Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křupavé škvarkové preclíky

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 381 kJ /
3 437 kcal
Bílkoviny89,93 g
Tuky172,64 g
Vláknina16,60 g
Cholesterol 407 mg
Sodík 863 mg
Sůl1,94 g
Sacharidy372,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vše smícháme třeba v robotu nebo ručně, těsto musí být měkké, hladké a nelepivé. Podle potřeby přidejte tekutinu. Krok 2: Ihned tvoříme válečky, smotáme do preclíku a necháme chvíli nakynout na plechu. Pak potřeme rozkvedlaným vajíčkem a sypeme solí a mákem nebo sezamem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200-220°C dočervena.

Zveřejněno 15. 4. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavé škvarkové preclíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6OXR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavé škvarkové preclíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6OXR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

miriko10: :-K Děkuji, jsem ráda, že chutnaly. Vzhledem k tomu, že je sůl i na povrchu, považovala jsem množství soli za dostatečné. Doplním do receptu, děkuji.

Velmi dobré, ale příště dám určitě víc soli!

magdalenka: Já ano, protože preclíky si upeču kdykoliv sama, domácí klobásky jsou mi vzácnější :-D.
Ano, jen vše zpracuješ do hroudy, kynou až na plechu. Budu ráda, pokud vyzkoušíš :-)

magdalenka: :-D

zizala: ja by som za klobásu nemenila. :-8
Prosím, kvások si nerobila, len okamžite spracovala všetko?

cathleen: Skvělý výměnný obchod :-):yes:

magdalenka: Děkuji :-K

magdalenka: a jak vynikající! My se o část podělili se sousedy (a dostali od nich čerstvě vyuzené klobásky :-8 ) a pak mi sousedka psala, že tyčky byly přepychové - stejně jsme je hodnotili i my doma. Prostě moc prima recept :yes:

zizala: Aká nádhera!

cathleen: Děláš mi samou radost :-*:-K. Díky za vyzkoušení, pochvalu a krásnou fotku :-K:yes:

Bodík letí i s fotografií - pekli jsme je v neděli jako tyčky ;-) byly úžasné! :yes::yes:

Suroviny:
mouka polohrubá, droždí, mléko, škvarky, sůl, vejce, sůl mořská, semínka sezamová

Přidat fotografie receptu