Jarní vaječné pohoštění
Toto pohoštění vypadá krásně na pohled, dobře chutná a navíc ho připravíme velmi snadno. Stačí uvařit vejce natvrdo, žloutek se sýry, majonézou a máslem vyšlehat do pěny a ozdobit pažitkou a kouskem uzeného lososa.
Suroviny pro 12 kusů
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 868 kJ / 1 642 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,48 g |
Tuky | 128,66 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,85 g |
Sodík | 2,27 g |
Sůl | 5,44 g |
Sacharidy | 14,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce uvaříme natvrdo tak, že je vkládáme do studené vody, kterou rychle přivedeme k varu a od doby, kdy voda začne vřít, počítáme 8-9 minut.
Krok 2: Jakmile jsou vejce uvařená, vodu slijeme a rychle je zchladíme ve studené vodě, kterou párkrát vyměníme.
Krok 3: Poté je oloupeme a opláchneme krátce studenou vodou, aby na nich neulpěly žádné skořápky.
Krok 4: Vychladlá vejce překrojíme podélně přesně napůl a z obou půlek vyjmeme žloutky, které odložíme do misky.
Krok 5: Ke žloutkům přidáme všechny uvedené suroviny, kromě lososa a pažitky a metlami ručního mixéru našleháme do pěny. Dochutíme a naplníme zdobičku.
Krok 6: Do každé půlky vejce nastříkáme krém, posypeme pažitkou a ozdobíme kouskem lososa.
Zveřejněno 17. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jarní vaječné pohoštění
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qz7p
Moje poznámka
Jarní vaječné pohoštění
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qz7p
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapustový prejt
magdalenka před 52 minutami
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 15 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 16 hodinami
Suroviny:
vejce,
sýr,
sýr smetanový,
máslo,
majonéza,
sůl,
pepř bílý mletý,
losos,
pažitka
Komentáře (33)