Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mleté maso se zelím a rýží - zapékané

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Středně náročný

Suroviny

Porce: 4 - 5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 747 kJ /
896 kcal
Bílkoviny113,24 g
Tuky24,07 g
Vláknina29,03 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 4,28 g
Sůl10,50 g
Sacharidy46,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mletá směs: na oleji nebo sádle osmažíme pokrájené cibule dozlatova. Ke konci smažení přidáme rozvonět česnek a vmícháme mleté maso. Osolíme, opepříme a během smažení ho šťouchadlem na brambory nebo vařečkou rozmělníme nadrobno. Krok 2: Rýži nasypeme do hrnce, mírně osolíme, přilijeme 500-600 ml vody a přivedeme k varu. Vaříme téměř doměkka za občasného promíchání ode dna. Krok 3: Mletou směs smícháme s vařenou rýží, okapaným zelím a též vmícháme i hustý bešamel. Ten připravíme z plnější lžíce sádla (másla) a mouky, kdy usmažíme světle růžovou jíšku, kterou zalijeme šťávou z kysaného zelí a vývarem (nebo vodou) zhruba v poměru 1:1 a krátce provaříme. Krok 4: Rýžovo-masovo-zelnou směs nandáme do pekáčku vymazaného sádlem, zaklopíme alobalem a vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme cca 45-50 minut. Ke konci pečení na chvíli odklopíme a dopečeme do barvy. Pekáč vyndáme, necháme 10-15 minut odstát (vydýchat) a podáváme.

Zveřejněno 18. 4. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mleté maso se zelím a rýží - zapékané

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G3vJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mleté maso se zelím a rýží - zapékané

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G3vJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

Jana: ...to víš, že nevadí, díky:-K

Eja57: ...ne ne, babiččiny golubce, kterých nebylo nikdy dost a tahle jednodužší verze je též velmi žravá;-):-K

Dělala jsem asi před měsícem, ale bez té rýže. Bylo to moc dobré. Dovolila jsem si přidat foto, pokud nevadí :-)

Inspirací bylo kološvárské zelí? Kombinace rýže + kysané zelí + mleté maso na dost lidí působí podivně, ale je to moc dobré.:yes:

Tématické fráze:
recepty z mletého masa, rýže,mletá a na zelí, ryze,mlete maso a zeli, mlete masa, mleté maso s rýží

Suroviny:
plec vepřová, sádlo, cibule, česnek, sůl, pepř mletý, zelí kysané, voda, zelí kysané, vývar, mouka hladká

Přidat fotografie receptu