Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Preclíkové pečivo

Drobné pečivo, které je připraveno z kynutého těsta. Netradičně je použita pouze špaldová mouka. Na bochánky těsta naneseme ještě před pečením vrstvu rozšlehaného vajíčka s lístky medvědího česneku, které doplníme zrníčky hrubé soli.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby kynutí těsta

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby kynutí těsta)

Suroviny pro 1 dávka

10-15 kusů podle velikosti bochánků

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 437 kJ /
2 495 kcal
Bílkoviny78,65 g
Tuky93,21 g
Vláknina53,68 g
Cholesterol 267 mg
Sodík 486 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy308,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve připravíme kvásek. Do mísy s mlékem dáme lžičku cukru, rozdrobíme droždí, lehce zamícháme a necháme vzejít kvásek. Krok 2: V míse smícháme mouku se solí, rukou promícháme, přidáme rozpuštěné máslo a kvásek. Vše řádně vypracujeme na hladké těsto, které dáme na teplé místo kynout. Krok 3: Poté z těsta odebíráme stejně velké kousky, ze kterých uděláme bochánky. Každý bochánek potřeme rozšlehaným vejcem s medvědím česnekem a posypeme solí. Lehce nařízneme, dáme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 15-20 minut při teplotě 180 °C.

Zveřejněno 18. 4. 2020

Poznámka autorky MiskaM

Doba pečení záleží na typu trouby, každá peče jinak.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Preclíkové pečivo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J3yg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Preclíkové pečivo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J3yg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

cathleen: no inspirovala jsem se nějaký receptem který jsem někde viděla ale preclíkové to moc není ale chuť je dobrá moc

Moni, proč se to jmenuje preclíkové pečivo, když to s preclíkem nemá (na první pohled) nic společného:-? Do těsta přijde opravdu jen špetka soli? Na tolik mouky - lžička cukru a špetka soli? Na chuti nebude poznat ani jedno a tou hrubozurnnou solí se slanost už nedožene...

Suroviny:
mouka špaldová hladká, máslo, mléko, cukr krupice, droždí, sůl, česnek mědvědí, vejce, sůl hrubozrnná

Přidat fotografie receptu