Suroviny
Porce: 1 bochník
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 451 kJ / 1 303 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,95 g |
Tuky | 8,41 g |
Vláknina | 28,69 g |
Cholesterol | 8 mg |
Sodík | 3,29 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 245,50 g |
Postup přípravy
Těsto přendáme do misky na kynutí lehce vytřené olejem a necháme vykynout - trvá cca 30 minut, než zdvojnásobí velikost. Krok 3: Vykynuté těsto vyndáme na vál nebo podložku, ještě párkrát prohněteme a přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Vytvoříme bochánek nebo šišku, nebo dáme do formy a přikryté utěrkou necháme ještě vykynout. Zatím zapneme troubu na 190-200° C spodek/ vršek. Krok 4: Vykynuté těsto ve formě nebo na plechu potřeme rozkvedlaným vejcem a dáme péct do předehřáté trouby na mřížku nastavenou o 1 níž než uprostřed. Ve formě jsem pekla 45 minut (čas je orientační, sledujte vlastní troubu a pečte do světle hnědé barvy). Upečený chléb necháme 10 minut stát, pak vyndáme na mřížku a necháme vychladnout. .
Zveřejněno 20. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Malý domácí chléb pro dva
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z7Y5
Moje poznámka
Malý domácí chléb pro dva
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z7Y5
Nejnovější recepty
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 6 hodinami
Avokádový krém s kešu ořechy
Přidáno před 7 hodinami
Těstovinový salát s ricottou a grilovaným masem
Přidáno před 10 hodinami
Kroupy s opečenou jitrničkou
Přidáno před 10 hodinami
Pečená kuřecí stehýnka s kroupovým zelím
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové plátky plněné prejtem
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Suchej únor v podání hvězd: Heidi Janků, Hanka Kynychová i Monika Absolonová prozradily, zda vydrží bez alkoholu
Zapečený jitrnicový prejt snadno připravíte i doma: Krásně voní majoránkou a česnekem a vynikající je s bramborem
Večeře za pár korun: Přichystejte si knedlíky s vejci a hlívou, pečené brambory s tvarohem nebo třeba langoše
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Propolisová tinktůra-všelék
Neregistrovaný před 35 minutami
Rajská omáčka
Laelenka před 37 minutami
Škvarkové placky
Neregistrovaný před 58 minutami
Hovězí krk Stroganov
Neregistrovaný před 1 hodinou
"Hříbkajda" (hříbková omáčka)
Neregistrovaný před 1 hodinou
Kuřecí nudličky v omáčce s hráškem
Neregistrovaný před 1 hodinou
Bezlepková bábovka
Wizulle před 1 hodinou
Nepečený tvarohový dort s ovocem
Neregistrovaný před 1 hodinou
Luxusní a rychlý makovník
Neregistrovaný před 1 hodinou
Vepřová pečeně na smetaně
Neregistrovaný před 1 hodinou
Tématické fráze:
malý chleba recept,
malý chléb recept,
recept na dobry domaci chleb,
domácí žitný chléb recept droždí
Suroviny:
mouka hladká,
mouka špaldová hrubá,
mouka žitná,
sůl,
kmín drcený,
olej,
med,
voda,
podmáslí,
droždí,
vejce
Komentáře (15)